I PTICE NA GRANI ZNAJU DA JE PARTIZAN DOVEO MEGA POJAČANJA: Neki imaju BRUTALNU STATISTIKU, a neki i NE BAŠ!
Foto: EPA/Sergei Ilnitsky, Starsport©, Pofimedia, EPA/Pete Andreou

o svakome po malo

I PTICE NA GRANI ZNAJU DA JE PARTIZAN DOVEO MEGA POJAČANJA: Neki imaju BRUTALNU STATISTIKU, a neki i NE BAŠ!

Prema rečima Zorana Savića do kraja prelaznog roka ekipu bi trebala da se dodatno pojača sa još dva košarkaša, imena se kriju od javnosti, a ima naravno svakakvih nagađa ko bi mogao da bude taj koji će obući crno-beli dres

Objavljeno:

Ovaj prelazni rok KK Partizan se može svrstati u jedne od najboljih u istoriji kluba, bar na papiru. Sportski sektor na čelu sa novim sportskim direktorom Zoranom Savićem je odradio fantasitičan posao.

Najzvučnije pojačanje neće se naći na parketu nego pored njega na klupi, a to je Željko Obradović. Ukoliko još neko bude došao u Partizan sigurno je da neće imati taj status kod navijača kao trener sa najviše titula prvaka Evrope.

Željko Obradović, Zoran Savić, Ostoja Mijailović
foto: Espreso

A što se tiče igračkog kadra on se pravi za najveće domete ove sezone. Partizan sa novim trenerom po prirodi stvari ima samo jedan cilj, a to je da se obezbedi igranje u Evroligi.

U ovom tekstu ćemo vam predstaviti dosadašnja pojačanja Partizana, pa krenimo redom.

Prvo i dosada najzvučnije ime koje će obući dres crno-belih je Kevin Panter. Imao je fantastičnu prošlu sezonu gde je sa Armanijem uspeo da se domogne fajnal fora i tamo za malo izgubi u polufinalu od Barselone. A kada se uzme u obzir da je sezonu pre toga nosio dres Crvene zvezde stvari postaju dosta interesantnije.

Kevin Panter
foto: EPA/Sergei Ilnitsky

Panter je u protekloj sezoni u dresu "manekena" imao statistku od 10,2 poena, 1,1 skoka, 1,6 asistencija, jedne ukradene lopte i 0,1 blokade po meču.

Sledeći koji je stigao u redove kluba iz Humske je Aleksa Avramović. Reprezentativac Srbije koji je bukvalno kako se završio po nas ne slavno kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijske igre ozvaničio da će naredne sezone igrati za Partizan. Pleja rodom iz Čačka krasi brzina, prodornost i nema sumnje da će doneti veliku raznovrsnost u igri ekipe Željka Obradovića. Prethodne sezone je igrao u Estudiantesu. U Srbiji je do sada igrao samo za Borac.

Beležio je statistiku od 16,4 poena, 2,9 skokova, 3,5 asisitencija, 1,2 ukradene lopte i 0,3 blokade.

Aleksa Avramović
foto: Starsport©

Partizan je dva puta pazario igrače koji su prethdne sezone igrali za ekipu Armanija. Posle Pantera i Zek Ledej je postao novi član crno-belih. Njega su se Italijani bukvalno odrekli, a to su ljudi iz Partizana lepo primetili i uspešno iskoristili. Sigurno da će dosta američki centar dosta unaprediti igru pod košem. Ledej ima dosta iskustva igranja u Evroligi jer je pre dolaska u Italiju, igrao za Žalgiris i Olimpijakos.

Prošle sezone je imao brojke od 15,7 poena, 6,2 skoka, 1,1 asistencije, 0,5 ukradene lopte kao i 0,3 blokade.

Zek Ledej
foto: EPA/ Pete Andreou

Košaraš za koga se ne zna puno kad je objavljeno da će doći je američki plej koji igra za reprezentaciju Albanije Dalas Mur. Ovo će mu biti povratak na evropsko tlo posle igranja u Kini prošle sezone, pre toga je nastupao za Pezaro, Hapoel, Torino i Nanter.

Njegova statistika je bila dobra beležio je 26,3 poena, 3,6 skokova, 5,6 asistencija, 1,5 ukradih lopti, i 0,1 blokadu po meču.

A pravo iz NBA lige u Partizan je stigao Letonac Rodion Kuruks. Na prvu loptu kada je bilo obelodanjeno da će on biti novo pojačanje su svi bili iznenađeni jer je Rodion bio relativno standardan na parketu, a kada je izgubio poverenje trenera je počeo da menja klubove u NBA ligi. Njega je na draftu izabrao Bruklin kao 40. pika. Tu je proveo dve sezone, da bi potom bio kratko u Hjustonu i Milvokiju. A dolazak u Partizan i rad sa Obradovićem vidi kao lepu priliku za povratak u najkvalitetniju ligu na svetu.

Njegova statistika protekle sezone nije bila na zavidnom nivou jer nije puno ni igrao, ali smo sigurni da će naredna ona biti shodno njegovim kvalitetima. Svega 3 poena po meču, 1,8 skokova, 0,8 asistencija, 0,6 ukradenih lopti.

Rodion Kuruks
foto: EPA/John G. Mabanglo

Alen Smailagić je šesto pojačanje crno-belog tima. Momak rodom iz Koteža je imao malo neobičan košarkaški put jer je u NBA otišao iz lokalnog kluba Beko na draft gde su ga izabrali Nju Orleans Pelikansi koji su ga prosledili u Golden Stejt. U periodu od tri godine koliko je bio u timu iz San Franciska često je bio član i razvojne ekipe Voriorsa (Santa Kruz Voriorsi), imao je nekoliko pehova sa povredama koje su ga sputale da možda ostavi i bolji trag u ekipi gde je prva zvezda Stef Kari. I on kao i Kuruks, Partizan može da iskoristi kao veliku rehabilitaciju karijere i povratak u NBA ligu.

Smailagić je protekle sezone beležio dva poena po meču, 1,1 skok, 0,3 asistencije, 0,2 ukradenih lopti, 0,4 blokade.

Alen Smailagić, Dvajt Hauard, Troj Denijels
foto: AP

Prema rečima Zorana Savića do kraja prelaznog roka ekipa bi trebalo da se dodatno pojača sa još dva košarkaša, imena se kriju od javnosti, a ima naravno svakakvih nagađanja ko bi mogao da bude taj koji će obući crno-beli dres.

A najmlađe pojačanje Partizana je izraelski veliki talenat Jam Madar. Njega su crno-beli doveli pa može se reći bukvalno iz NBA lige, jer je on izabran na draftu od strane Boston Seltiksa prošle godine, ali je on nastavio da igra za Hapoel. I sada kada se dvoumio da li da nastavi karijeru u Americi, stigao je poziv Partizana i Željka Obradovića koji Madar nije mogao da odbije. Jamara smatraju za najvećeg talenta Izraela (pored Denija Avdije) i ostaje nam da vidimo hoće li taj epitet i opravdati u crno-belom dresu.

Protekle sezone je beležio sjajne brojke imao je 17,1 poen, tri skoka, 5,2 asistencije, 1,3 ukradene lopte i 0,4 blokade.

Jam Madar
foto: EPA/Miguel Angel Polo

Ono što je sigurno jeste da vlada velika euforija kod navijača, a to se može ogledati i po velikim redovima za kupovinu sezonskih karata. Tako da nema sumnje da će atmosfera na utakmicama Partizana biti kao i ranije.

(Espreso/Srđan Novaković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.