BIO JE PARTIZANOVA UZDANICA U EVROLIGI, A SADA JE PREŠAO U EGIPAT: Nekada Milano i Fener, a danas ZAMALEK!
Foto: Saša Pavlić Koky

zanimljivo

BIO JE PARTIZANOVA UZDANICA U EVROLIGI, A SADA JE PREŠAO U EGIPAT: Nekada Milano i Fener, a danas ZAMALEK!

Prošle sezone je nastupao za poljski Anvil iz Vloclaveka i Veneciju

Objavljeno: 12:34h

Partizan se polako priprema za početak nove košarkaške sezone za koju se ozbiljno pojačao i predstavljaće jednog od glavnih konkurenata za osvajanje titule u ABA ligi i Evrokupu, čime bi faktički obezbedio plasman u Evroligu za sledeću sezonu.

Poslednji takav, crno-beli imali su u sezoni 2013/14, kada su nastupili u Top 16 fazi takmičenja, a prethodno su 13 vezanih godina nastupali u Evroligi i najveći uspeh ostvarili su 2009/10 kada su zauzeli visoko četvrto mesto u Parizu.

Godinu dana posle tog velikog uspeha, dres Partizana obukao je Kurtis Džerels, plejmejker koji se sasvim dobro pokazao pod vođstvom Vlade Jovanovića, koji je te godine bio na klupi. Crno-beli su ponovo uspeli da se domognu Top 16 faze, ali ništa više od toga.

Džerels se sada već nalazi na završetku sezone. Napunio je 34 godine, a posle nastupa u nekim velikim evropskim klubovima poput Fenerbahčea, Bešiktaša, Olimpije Milano, Uniksa iz Kazanja, Galatsaraja i Dinamo Sasarija, počeo je da klizi nizbrdo.

Prošle sezone je nastupao za poljski Anvil iz Vloclaveka i Veneciju, a ove će krenuti iz Zamaleka u Egiptu za koji je potpisao jednogodišnji ugovor. Jasno je da se neće naigrati kvalitetne košarke, a pitanje je koliko može da pokaže u ovako poznim godinama.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.