SVE POHVALE IDU IGRAČIMA: Pokušavali smo da budemo bolji, oni su sve prihvatili!
Foto: EPA/Tannen Maury

lepo za čuti

SVE POHVALE IDU IGRAČIMA: Pokušavali smo da budemo bolji, oni su sve prihvatili!

Celo leto smo pričali o tome da ako želite da osvojite ttitlu moraćete da pogađate slobodna bacanja

Objavljeno:

Majk Badenholzer, trener košarkaša Milvokija, presrećan je po osvajanju šampionske titule. Baksi su u šestoj utakmici finalne serije plej-ofa NBA pobedili Finiks sa 105:98 i sa 4-2 u seriji stigli do cilja.

To im je prva titula posle 1971. godine, a najzaslužniji za veliki uspeh je svakako Janis Adetokumbo koji je postigao neverovatnih 50 poena uz 14 skokova i pet blokada.

Proglašen je najkorisnijim igračem finala i trener Badenholzer je oduševljen.

- Celo leto smo pričali o tome da ako želite da osvojite ttitlu moraćete da pogađate slobodna bacanja. On je to uradio. Jednostavno bio je savršen - kaže trener Baksa.

Kaže da je imao neverovatno lak posao u radu sa momcima.

- Pritiskali smo sve vreme, pokušavali da budemo bolji. Igrači su sve prihvatili. Oni su zadivljujuće laki za treniranje. Prihvate savet, shvate šta da rade i naprave najbolje od svega -

Teško je naći dovoljno reći da se opiše Janisova igra u finalnoj seriji, posebno u ovoj utakmici.

- On je poseban čovek. Verujte, naučio sam mnogo od njega. On je posebna vrsta lidera. Ovi igračio su šampioni svakog dana. Prihvatili su taj izazov da moraju biti bolji iz dana u dan - poručio je trener Milvokija.

Kris Midlton je postigao 17 poena uz po pet skokova i asistencija.

- Za ovaj grad, ova titula je sve. Navijači su svesni kakav rad smo uložili u proteklih nekoliko godina da bismo zajedno stigli do ove tačke. Nadam se da su uživali jednako kao i mi u svemu ovome - kaže Kris.

Baksi su postali peti tim koji je pobedio u NBA finalu pošto je u seriji gubio sa 2-0 i prvi koji je došao do trijumfa posle četiri uzastopna meča još od 2006. kada je Majami uradio to protiv Dalasa.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.