JANIS JE BOG KOŠARKE! Ubacio 50 POENA Sansima u finalu NBA lige i DONEO TITULU BAKSIMA! (VIDEO)
Janis je dominirao, Foto: Profimedia

FINALE NBA

JANIS JE BOG KOŠARKE! Ubacio 50 POENA Sansima u finalu NBA lige i DONEO TITULU BAKSIMA! (VIDEO)

Grk je šutirao 16-25 iz igre i ubacio, za svoje standarde, neverovatnih 17 od 19 slobodnih bacanja

Objavljeno: 06:20h

Janis Adetokumbo je stavio tačku na odlično ovogodišnje finale NBA lige i neverovatnom partijom u 6. utakmici doneo drugu titulu Milvoki Baksima, posle 50 godina čekanja: njegov tim je pobedio Feniks Sanse sa 105:98 i 4:2 u finalnoj seriji.

Pored 50 poena, Janis je imao i 14 skokova i 5 blokada, a ovo mu je bila 3. utakmica u finalnoj seriji na kojoj je zabeležio najmanje 40 poena i 10 skokova - jedna od najboljih serija bilo kog igrača u istoriji NBA lige.

Grk je šutirao 16-25 iz igre i ubacio, za svoje standarde, neverovatnih 17 od 19 slobodnih bacanja (u plej ofu je gađao penale samo 55 odsto, pa su ga čak i ismevali s vremena na vreme).

Navijači Milvokija su "poludeli" posle osvojene titule: nije ni čudo, pošto je prvi i poslednji put pre sinoć Milvoki video titulu još 1971. godine, kad su za ovaj klub igrale dve najveće legende NBA: Karim Abdul Džabar i Oskar Robertson.

Baksi su postali tek 5. NBA klub koji je dobio finale a da je gubio sa 2:0 u finalnoj seriji, a drugi koji je tu učinio tako što je pobedio u sve preostale 4 utakmice, posle Majamija, koji je to učinio Dalasu 2006. godine.

Kris Pol je za Sanse ubacio 26 poena, Devin Buker 19 (šutirao 8 od 22 iz igre, promašio svih 7 trojki).

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.