KOŠARKAŠICE OTPUTOVALE U JAPAN: Nadaju se da će se u Srbiju vratiti sa osmehom na licu (FOTO)
Foto: Košarkaški savez Srbije

svi smo jedan tim

KOŠARKAŠICE OTPUTOVALE U JAPAN: Nadaju se da će se u Srbiju vratiti sa osmehom na licu (FOTO)

Prva utakmica izabranice Marine Maljković očekuje 26. jula protiv Kanade

Objavljeno:

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je večeras u Japan, gde će u Tokiju učestvovati na Olimpijskim igrama.

- Volimo da radimo u miru i idemo korak po korak. Bez pauze smo, ali mi Srbi smo nacija koja ume da se snađe i da reaguje na sve vrste pritiska i da pronađe najbolje moguće rešenje. Moram da napomenem i veliko zadovoljstvo što smo deo ove porodice, svi smo jedan tim. Posebno mi je drago da kao osnivač Instituta za ženski sport mogu da istaknem da imamo 44 takmičarke i 42 takmičara. Osećam veliki ponos zbog toga - rekla je selektor Marina Maljković na konferenciji za novinare.

Ženski košarkaški tim Srbije čine: Maja Škorić, Dajana Butulija, Jelena Bruks, Saša Čađo, Aleksandra Crvendakić, Ana Dabović, Angela Dugalić, Nevena Jovanović, Tina Krajišnik, Dragana Stanković, Sonja Vasić i Ivon Anderson.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije
foto: Košarkaški savez Srbije

Kapiten ekipe Jelena Bruks je rekla da ne može da poredi Igre u Riju i Tokiju.

- Biće totalno drugačije. Mi moramo biti spremne i Olimpijski komitet Srbije nas je spremio na to što nas čeka. Verujem da smo spremne, i kao na svakom prvenstvu idemo korak po korak. Nadam se da ćemo se u Srbiju vratiti sa osmehom na licu - rekla je Jelena Bruks.

Sonja Vasić će putovati sa ekipom, nakon što se oporavila od koronavirusa.

- Odlazimo sa titulom prvaka Evrope i to govori da mi same imamo velike ambicije. Uvek sa ponosom predstavljamo Srbiju i obično donosimo dobre rezultate, nadam se da će tako biti i sada - kazala je Sonja Vasić.

Ona će zajedno sa vaterpolistom Filipom Filipovićem nositi zastavu Srbije na svečanoj ceremoniji otvaranja.

- Za mene je ogromna čast što sam deo olimpijske porodice, a između toliko predstavnica ženskog sporta, izabrati mene je neverovatno. Pre svega, to je ogromna odgovornost i nadam se da ću je ispuniti. Nadam se da će se zastava na otvaranju vijoriti visoko i da ćemo Filip i ja to izneti kako treba - rekla je Sonja Vasić.

Srpske košarkašice će prvu utakmicu igrati 26. jula protiv Kanade.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.