REBRAČA BRANI JOKIĆA, PA PORUČUJE: "Bez obzira na neuspeh u kvalifikacijama i dalje smo ZEMLJA KOŠARKE!
Foto: Biel Alino

Pohvalno

REBRAČA BRANI JOKIĆA, PA PORUČUJE: "Bez obzira na neuspeh u kvalifikacijama i dalje smo ZEMLJA KOŠARKE!

Jokić najbolje zna kako se oseća i da li je imao umor ili povrede,

Objavljeno:

U javljanju za Jutro na TV Prva, proslavlejeni košarkaš Željko Rebrača stao je u odbranu MVP-ija NBA lige i poručio da ne bi smeo da bude kritikovan.

Bez obzira što je odlučio da ovo leto preskoči igranje za Srbiju, pre nego što je ostala bez plasmana u Tokio.

- Postoji žal što nije igrao. Kao bivši igrač delimično ga razumem. Prethodnu sezonu je celu odigrao sa samo mesec i po dana pauze, bio u 'bablu'. Odigrao je 72 utakmice u regularnom delu, plus plej-of, s te strane ga razumem zbog zasićenosti i svega - počeo je Rebrača.

Kako je dodao, Jokić najbolje zna kako se oseća i da li je imao umor ili povrede, ali i poslao još jednu poruku.

- Da nije odigrao za Srbiju na MVP nivou onda bismo kivni na njega (na kvalifikacionom turniru prim. aut). To je mač sa dve oštrice. Igraće za Srbiju narednih 10 godina i moramo da ga podržimo. Ne treba drvlje i kamenje.

Svetski i evropski šampion sa našom reprezentacijom dotakao se i poraza od Italije.

- I dalje smo zemlja košarke, ne možemo da aludiramo na drugp samo zbog jednog poraza. Oni su sastavni deo sporta. Jesmo mala zemlja, ali iz godine u godinu pokazujemo da imamo sve više igrača. Samo moramo da radimo na pravi i ispravan način.

Na meti kritičara je i selektor Igor Kokoškov.

- Svi možemo da pametujemo. Znali smo da je Kokoškov vrhunski trener, napravio je uspeh sa Slovenijom, bio prvi strani trener u NBA. Ima tu više razloga, godinu i po dana sa koronavirusom, bez Jokića i Bogdnaovića, malo je bilo vremena za uspostavljanje sistema. Loše smo odigrali, ima tu i do igrača, ne samo trenera. Loše smo igrali odbranu, a na sve to je Italija bila vrhunska. Moramo da se spremimo za sledeće Evropsko prvenstvo, idemo dalje - zaključio je Rebrača.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.