KOKOŠKOV ZNA ŠTA JE POTREBNO PROTIV PORTORIKA: Energija, borbenost i požrtvovanje!
Foto: Starsport©

Srećno

KOKOŠKOV ZNA ŠTA JE POTREBNO PROTIV PORTORIKA: Energija, borbenost i požrtvovanje!

U prvom polufinalu subotnjeg programa, od 13 sati se sastaju Italija i Dominikanska Republika

Objavljeno:

Selektor košarkaša Srbije Igor Kokoškov pred polufinale Olimpijskog kvalifikacionog turnira protiv Portorika rekao je da se ti mečevi dobijaju energijom.

- Ovakve utakmice se sigurno ne dobijaju uigranošću, već energijom, borbenošću i požrtvovanjem na terenu. Ovakve utakmice se sigurno ne dobijaju uigranošću, već energijom, borbenošću i požrtvovanjem na terenu. Važno je da nam zdravstveni bilten bude bolji u odnosu na utakmicu sa Filipinima. Videćemo da li će igrati Kalinić, dok se Micić i Bjelica osećaju bolje što su dobri znaci. Ognjen Dobrić ima odredhene probleme i on je takodhe upitan za sutra. Najvažnije nam je da znamo ko će mohci da nastupi - rekao je Kokoškov za sajt KSS-a.

Usled odustajanja ekipe Senegala, nacionalni tim Portorika je u okviru grupe B odigrao samo jedan meč u kojem je poražen od Italije, dok je reprezentacija Srbije u grupi A savladala Dominikansku Republiku i Filipine.

- Ekipa Portorika igra duže zajedno, očigledno su uigraniji, imaju definisanu rotaciju i svoje uloge u timu. Mi, nažalost, ni jedan trening nismo odradili u punom sastavu, a čak i danas će nam neki igraci faliti na treningu. To je informacija za ljude koji vole i prate naš tim, ali ponoviću, ovakve utakmice se ne dobijaju perfektnom uigranišću i egzekucijom, već željom, energijom i odlukom da se dobije. Ne sumnjam da ćemo se boriti, ali moramo da, uz energiju koja će biti prisutna na najvišem nivou, odigramo pametno, smanjimo broj izgubljenih lopti i igramo timski. Igramo pred svojom publikom, znamo šta je cilj i daćemo sve od sebe da to ostvarimo - zaključio je Kokoškov.

Bek srpskog tima Aleksa Avramović kaže da je Srbija, posle dve pobede u dve utakmice, favoriti u odnosu na Portoriko.

- Igrali smo protiv njih na „Akropolis kupu“ u Atini, znamo kakva su ekipa, to je isti tim koji smo tamo savladali sa dvocifrenom razlikom. Znamo im vrline, imaju par sjajnih šutera i nekoliko čvrstih momaka pod košem. Kondit i Klavel su dvojica ključnih igrača koje treba da zaustavimo, svakako uz plejmejkera Gerija Brauna. On je dobar dodavač i odličan igrač. Mislim da imamo bolji sastav i dužu klupu, da smo spremni da pred našim navijacima zabeležimo pobedu i idemo ka nasem cilju - rekao je Avramović.

U prvom polufinalu subotnjeg programa, od 13 sati se sastaju Italija i Dominikanska Republika.

(Esrpeso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.