TALENAT PROP'O: 10 zlatnih klinaca srpske košarke koji su nestali! (VIDEO)
Foto: Profimedia

velika šteta

TALENAT PROP'O: 10 zlatnih klinaca srpske košarke koji su nestali! (VIDEO)

Svi smo očekivali mnogo od ovih košarkaša, ali oni nikada nisu uspeli da ispune svoj pun potencijal
Objavljeno: 22:17h

5. DEJAN MUSLI

Mnogi su verovali posle razlaza sa Crnom Gorom i žaljenja što nemamo Nikolu Pekovića, da će baš Musli biti srpska verzija Pekmena, barem je tako nagoveštavao u mlađim kategorijama.

MVP Evropskog prvenstva u Grčkoj 2007, dva puta MVP Najkijevog juniorskog turnira i dvostruki šampion Evrope u mlađim kategorijama je sa 19 godina otišao iz FMP-a u tadašnju Taukeramiku.

Nije dobijao priliku da pokaže talenat i počeo je polako da tone. Usledile su pozajmice u manje španske klubove, pa potom u Megu i na kraju je došao u Partizan, gde takođe nije opravdao očekivanja zbog čega se vratio u Megu.

Ipak, posle fantastične prethodne sezone u dresu Manrese, u kojoj je bio u drugoj petorci ACB lige i igrač sa najboljim prosečnim indeksom, sada je potpisao za Unikahu i sa 25 godina dobio novu šansu da izvuče karijeru na pravi put i ostvari ono što mu je predviđano.

6. MARKO ČAKAREVIĆ

Saigrač Jeremića, Stefana Markovića, Mačvana, Raduljice, Marjanovića u šampionskoj generaciji "88" godište sa 18 godina je otišao u Asvel, a posle tri sezone se vratio u Srbiju. Prvo u Svislajon Takovo, a potom u Radnički iz Kragujevca gde je zablistao pa je čak zaradio i poziv u seniorsku reprezentaciju.

Tog leta je prešao u Partizan, ali tamo je potpuno pao u senku i sve više vremena provodio na klupi, pa je usledio rastanak i prelazak u Metalac, pa potom dve godine u Igokei, da bi trenutno zaigrao za Temišvar.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.