TALENAT PROP'O: 10 zlatnih klinaca srpske košarke koji su nestali! (VIDEO)
Foto: Profimedia

velika šteta

TALENAT PROP'O: 10 zlatnih klinaca srpske košarke koji su nestali! (VIDEO)

Svi smo očekivali mnogo od ovih košarkaša, ali oni nikada nisu uspeli da ispune svoj pun potencijal
Objavljeno: 22:17h

Srbija je "zemlja košarke", i u njoj košarkaški talenti niču ispod svakog kamena, ali put od nadarenog dečaka ili momka do zrelog vrhunskog igrača je trnovit, i kao što i sami znamo, vrlo često i oni koji su najtalentovaniji, ne uspeju da ostvare svoj puni potencijal.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Naša zemlja je samo u poslednjih desetak - petnaest godina, imala nekoliko superiorno talentovanih generacija košarkaša, a među njima je bilo bisera za koje se govorilo da im je nebo granica, ali su se oni, kao što to obično biva, izgubili negde u magnovenju između juniora i seniora.

VEŽITE SE, POLEĆEMO! Ovo je sve što morate da znate o novoj Evroligi i Zvezdi u njoj! (VIDEO) (FOTO)

Ovo je 10 najvećih talenata srpske košarke u 21. veku od kojih smo očekivali, mnogo, mnogo više.

1. DRAGAN LABOVIĆ

Stručnjaci su govorili da je bio najtalentovaniji član najdarovitije generacije srpske košarke u poslednjih 30 godina, koja je u mlađim kategorijama osvojila sve od petlića do mlade reprezentacije i nije izgubila nijednu utakmicu.

Željko Obradović tvrdi da niko u Evropi nema lucidnost i potez kao naš as! (VIDEO)

Bio je MVP Evropskog prvenstva za juniore u Beogradu 2005, a najbolji strelac Jadranske lige 2009. i MVP Kupa Radivoja Koraća 2007. godine.

Ipak, njegov temperament i neke druge stvari su upropastile njegov košarkaški put, jer je zbog toga usred sezone napustio FMP i započeo svoje putešestvije po Evropi. Od Arisa, Frankfurta, Jeniseja, Krasnajih Krila, Nižnjeg, Alijage, Al Rijada, Asesofta, Istanbula, Košalina i sada je član Karpoš Sokola iz Makedonije, a jedino mesto gde je podsetio na svoj talenat bio je Jenisej kada je prosečno postizao 13,4 poena.

2. NEMANJA ALEKSANDROV

Još jedan član te čuvene generacije, kao i Dragan Labović, a kažu da je bio projektovan da bude prvi pik na NBA draftu 2005. godine, ali umesto toga doživeo je najtežu povredu za jednog sportistu - pokidao ligamente kolena u februaru iste godine.

Košarkaš Zvezde doživeo porodičnu tragediju pred duel sa Darušafakom! (VIDEO)

Usledio je mukotrpni oporavak, ali se od toga nikada nije oporavio, iako je zaigrao u Crvenoj zvezdi, a potom je usledio odlazak u Olimpiju, pa Skavolini, Pepinster, Manresa i na kraju Oldenburg gde je bio konstantan, ali ipak nije to ono što je njegov talenat predviđao. A bio je MVP Evropskog prvenstva za igrače do 16 godina.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.