BOGDANOVIĆ PODSETIO AMERIKANCE ODAKLE JE DOŠAO: Dođavola, morao sam da pogodim, bez pardona!
Foto: Profimedia

iskreno

BOGDANOVIĆ PODSETIO AMERIKANCE ODAKLE JE DOŠAO: Dođavola, morao sam da pogodim, bez pardona!

Svakako da nam ova pobeda svima daje mnogo samopouzdanja, ali opet, oni su i dalje tim broj jedan na Istoku

Objavljeno:

Atlanta je napravila brejk u prvoj utakmici polufinalne serije plej-ofa Istočne konferencije NBA lige pobedom u Filadelfiji - 128:124.

Poslednji nalet Seventisiksersa je odbio Bogdan Bogdanović trojkom u poslednjim sekundama napada.

Posle meča je izneo utiske o velikoj pobedi.

- Nismo igrali kako smo želeli, posebno u drugom poluvremenu. Imali smo nekoliko promašenih šuteva i izgubljenih lopti, sami smo sebi otežali posao. Ipak smo na kraju uradili ono što je trebalo da se uradi. Zatvorili smo utakmicu i našli način da pobedimo - kaže Bogdanović.

Na pitanje koliko uživa u tim napetim trenucima meča kada se sve rešava, srpski košarkaš je rekao:

- Svi živimo za takve momente. Kada počnete da igrate košarku i gledate najznačajnije momente sa nekih mečeva, shvatate da je to ono što svi želite. Sada je to realnost, koristim svaku priliku koja mi se ukaže.

Ova pobeda će, kako je rekao, mnogo uticati na porast samopouzdanja celog tima.

- Svakako da nam ova pobeda svima daje mnogo samopouzdanja, ali opet, oni su i dalje tim broj jedan na Istoku. Tražiće svakako odgovor u narednim mečevima, sposobni su da pobede na strani, a mi moramo da se držimo našeg plana igre. Poštujemo ih, znamo da će naredni meč biti još teži, ali i sve ostale.

Košarkaš Atlante ističe da je želja svih u timu za pobedom bila ogromna.

- Od početka smo imali tu veliku želju da pobedimo. Možda nismo završili meč onako kako smo to želeli, ispustili smo veliku prednost, ali posle svega nije važno. Naredna utakmica je za dva dana, moramo da se spremimo za to. Vodimo 1:0, sledeći meč je jako važan za nas.

Na kraju meča, pred ta bacanja, Bogdanović je prineo prst usnama kao znak publici da se utiša.

- Mislim da sam prineo prst nosu, imam veliki nos! Ovo je košarka, igrali smo na strani, publika je bučna, bio je to trenutak pred veliki šut.... Ne znači da ih ne poštujem ako pokušavam da ih utišam. U redu je, svakako. Znao sam da moram da pogodim ta bacanja, posle te ukradene lopte, mogao je da bude faul, mogao je da ne bude...Uzeo sam tu loptu i rekao sebi, do đavola, moram da budem bolji! Morao sam da pogodim, bez pardona.

Bogdanović pokazuje zrelost i često puta u karijeri je imao sličnih momenata.

- Znate me svi dugo i gde sam sve igrao, kada igrate u NBA znate da kad imate bacanja, da vas sa tribina niko neće gađati novčićima ili upaljačima ili vam uperiti laser u oči. To mi se dešavalo u Panatinaikosu. Builo je teško tako pogađati. Sada znam da toga nema, nisam u takvom okruženju. Sve je u samopouzdanju i u mentalnom aspektu, da budete ono što jeste, utišate publiku i pogodite ta bacanja - rekao je Bogdanović.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.