JOKIĆ BOG KOŠARKE!!! Otišao je u Portland i UGASIO Blejzerse, NBA odavno nije videla OVAKVU DOMINACIJU! (VIDEO)
Jokić je najbolji igrač u NBA ligi!, Foto: Profimedia

NBA PLEJ OF

JOKIĆ BOG KOŠARKE!!! Otišao je u Portland i UGASIO Blejzerse, NBA odavno nije videla OVAKVU DOMINACIJU! (VIDEO)

Denver sada ide u polufinale Zapada

Objavljeno:

Kakav je igrač Nikola Jokić, a kakav su tim Denver Nagetsi! I pored serije povreda koje su imali ove sezone, i pored činjenice da im igrači s kraja klupe čine veći deo startne petorke u poslednje vreme, pobedili su sinoć Portland usred Portlanda sa 126:115 i dobili seriju prvog kola NBA plej ofa sa 4:2!

Jokić je na ovoj utakmici igrao 36 minuta, i šutirao 13-22 (2-4 za tri poena) i 8-8 sa linije slobodnih bacanja, a na kraju je imao fantastičnih 36 poena, 8 skokova i 6 asistencija.

Majkl Porter Džunior je za Nagetse dodao 26 poena, od toga čak 22 u prvoj četvrtini (!), od čega čak 6 trojki (!).

Ovo je treće uzastopno polufinale Zapada za Nagetse.

Kod Blejzersa, Demijan Lilard je radio koliko je mogao, ali je vidan bio umor: sinoć je imao 28 poena i 13 asistencija, ali se propisno ispromašivao.

Blejzersi su u jednom trenutku u 3. četvrtini imali 14 poena prednosti, i činilo se da ćemo se vratiti u Denver na 7. utakmicu, ali tada je stvari u svoje ruke preuzeo Jokić, i kombinacijom dalekometne paljbe, igre pod košem u napadu i asistencija prvo vratio svoj tim u igru, a onda doneo nedostižnu prednost.

Monte Moris je pogodio ključnu trojku na kraju treće četvrtine, i doveo Denver u vođstvo od 101:98, a Jokić je pogodio možda i koš meča, kad je sa 9 metara ubacio trojku koja je odvela Denver na 108:106.

Poslednji "nož" u srce Portlanda zabio je, takođe sa ogromne udaljenosti, Ostin Rivers, koji je odveo Nagetse na 117:108.

Portland je pokušao da stigne ovo, i Mekolum ih je doveo na 121:115 polaganjem, ali Eron Gordon je zatim ubacio trojku, na asistenciju Jokića, i to je bilo gotovo.

Podsetimo, Nagetsi su poveli sa 3:2 u seriji posle spektakularne pobede od 147:140, posle dva produžetka, u noći kad je Demijan Lilard ubacio 55 poena i ubacio čak 12 trojki.

Evo partije Nikole Jokića:

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.