JOKIĆ PRAVI U SOMBORU NAJBOLJI HIPODROM U ZEMLJI: Srpski centar je u ovaj poduhvat uložio milion evra!
Foto: EPA/John G Mabanglo

lepo

JOKIĆ PRAVI U SOMBORU NAJBOLJI HIPODROM U ZEMLJI: Srpski centar je u ovaj poduhvat uložio milion evra!

Jedini u državi ima tri nezavisne staze i svaka ima svoju svrhu

Objavljeno:

Nikola Jokić je veliki zaljubljenik u konje kao i trke konja i s tim je odlučio da u ovaj sport investira blizu milion evra.

Radovi na Somborskom hipodromu su u toku, a radi se na izgradnji tribina, padoka i sudijskih loža.

A dalje planove je otkiro Nikolin otac Branislav koji je govorio i o košarkaškom klubu u Somboru.

- Pošto je Nikolu košarka stvorila, a konje voli, dogovorili smo se da i u jedan i u drugi sport uložimo mnogo volje, rada, truda i sredstava. Naša želja je da košarkaški klub dovedemo do Prve lige Srbije i da se u Somboru igra vrhunska košarka. Takođe, svima je poznato da je moj sin veliki Somborac, čak ga i u Americi zovu Somborac, i on želi da po prestanku karijere dođe u svoj grad i da se ovde ozbiljno bavi konjičkim sportom. Zbog toga smo odlučili da uložimo sredstva u somborski hipodrom, naravno, u dogovoru s gradskom upravom, i da u njemu uživaju svi Somborci - kaže Jokić za Sombornjuz.

- Jedini u državi ima tri nezavisne staze i svaka ima svoju svrhu. Raskrčili smo žbunje, počistili smeće i napravili peščanu stazu za treniranje u šumici. Takođe smo napravili i ispuste za konje da mogu biti od ujutru do uveče napolju. Osamdesetih godina prošlog veka priprema staze je odlično urađena i ona ima oko metar dubine i više slojeva. Još tada je urađena dobra drenaža i voda je išla ka središnjem delu staze. Već dva puta je kompletna staza ponovo nasipana i sada imamo visokokvalitetnu stazu koja zadovoljava evropske standarde - kazao je Branislav Jokić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.