KAKVA DRAMA U DENVERU: Posle 2 produžetka HEROJI SA PLANINE na čelu sa neverovatnim Jokićem dobili Portland (VIDEO)
Nikola Jokić u akciji, Foto: Profimedia

NBA PLEJ OF

KAKVA DRAMA U DENVERU: Posle 2 produžetka HEROJI SA PLANINE na čelu sa neverovatnim Jokićem dobili Portland (VIDEO)

Nikola je bio sjajan na ovoj utakmici

Objavljeno: 07:03h

Ogromna drama u Denveru! Posle neverovatne završnice u regularnom delu i dva dramatična produžetka, Nagetsi su dobili ovaj meč protiv Portlanda sa 147:140 i poveli sa 3:2 u seriji!

Nikola Jokić je sinoć igrao 46 minuta, šutirao je 14-31 iz igre, 3-9 za trojke i 7-8 sa linije slobodnih bacanja, a na kraju je imao 38 poena, 11 skokova i 9 asistencija.

Posle prošle utakmice, na kojoj je Portland dominirao, sinoć su timovi bili ravnopravni. Poveo je Denver, koji je ubedljivo dobio prvu četvrtinu, sa 13 razlike, da bi im Portland vratio milo za drago u drugoj, dobivši je sa 10 poena razlike.

Usledile su dve izjednačene četvrtine, i rezultat na kraju regularnog dela utakmice bio je 121:121.

Denver je imao šansu da "zatvori" utakmicu tada, pošto je u dva navrata vodio sa po 5 razlike, ali Portland je trojkama Lilarda, Mekoluma i Kovingtona uspeo da se vrati u igru i izbori produžetak.

Blejzersi zamalo da u prvom produžetku stradaju od sopstvenog oružja, pošto su Moris i Rivers "rasturili" trojkama, uz, naravno, veliku pomoć Nikole Jokića, koji je ubacivao kad je bilo kritično. Demijan Lilard je u poslednjem minutu produžetka ubacio dve vezane trojke i smanjio na 134:132, Moris je u sledećem napadu ubacio jedno od dva slobodna bacanja, ali je neverovatni Lilard ubacio još jednu trojku i izjednačio na 135:135.

Drugi produžetak je krenuo sa dvobojem Lilarda i Jokića, koji su davali koševe jedan za drugim, a njihovu seriju je prekinuo Majkl Porter Džunior, koji je trojkom doveo Nagetse u vođstvo od 143:140, da bi zatim usledila serija promašaja na obe strane, od čega dva Jokićeva promašena šuta za dva. Na 10 sekundi do kraja Blejzersi su imali priliku da izjednače novom trojkom, ali je Mekolum sa loptom izašao van terena. Usledili su pokušaji Portlanda da nekako stigne prednost, ali su Nagetsi sa penala, preko Morisa i Harisona, došli do konačnih 147:140.

Kod Nagetsa su odlični bili Monte Moris sa 28 poena, Majkl Porter Džunior sa 26 i Ostin Rivers sa 18, a Demijen Lilard je ponovo bio neverovatan i ubacio je čak 55 poena za Blejzerse.

Sledeća utakmica igra se u Portlandu, gde će Denver tražiti šansu za polufinale, a Blejzersi da se još jednom vrate u Kolorado i odigraju 7. utakmicu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.