BARTOMEUA BRINE REGULARNOST ABA LIGE: "Jadranski region vidimo kao veoma važan za košarku, tražićemo garancije"!
Foto: EPA/Jon Rodriguez Bilbao

otkud sad to

BARTOMEUA BRINE REGULARNOST ABA LIGE: "Jadranski region vidimo kao veoma važan za košarku, tražićemo garancije"!

Moj lični san je da imamo tim iz Britanije

Objavljeno:

Juče je završena još jedna sezona Evrolige, a titulu su osvojili košarkaši Efesa koji su u finalu bili bolji od Barselone. Na ovom tuniru je dominirao Srpski košarkaš Vasilije Micić koji je poneo zvanja MVP- ja sezone i lige.

Već tradicionalna praksa za vreme fajnal fora je ta da predsednik lige Đordi Bartomeu organizuje jedan sastanak sa novinarima kojima je predočio novine u Evroligi.

Naravno da je sve novinare iz Srbije interesovalo šta se dešava sa dobijanjem licenci za klubove u ABA ligi, dok je na to Bartomeu kratko i jasno odgovorio.

- Nismo do sada imali razgovore sa Partizanom i Crvenom zvezdom vezano za dugogodišnju licencu - a potom dodao.

- Jadranski region vidimo kao veoma važan za košarku. Poslednjih godina smo prihvatali šampiona. Ali smo iskazali zabrinutost vezano za regularnost ovog takmičenja zato što je u prošlosti bilo nekih otvorenih stvari koje nismo spremni da prihvatimo. Ako pobednik ABA ima prohodnost u Evroligu mi smo u poziciji da postavimo, hajde da kažemo, neke zahteve Ligi vezano za garantovanje regularnosti takmičenja (ABA lige). Ovo ćemo ponovo da stavimo na sto. Želimo takođe da znamo više o tome kako će upravljanje Ligom da se razvija ako hoće i dalje da ima pristup Evroligi

Đordi Bertomeu
foto: epa/andrej cukić

Nakon toga je upitan koji klubovi bi mogli da dobiju dugogodišnju licencu, kao što je bio slučaj sa Asvelom, Bajernom i Albom.

- U budućnosti ćemo da se fokusiramo na vreme posle pandemije. Optimisti smo kada je u pitanju broj navijača na utakmicama sledeće sezone. Ne očekujemo da već na startu bude 100 odsto popunjenost dvorana, ali oečkujemo da će se broj povećavati kako takmičenje odmiče. Nadamo se da će biti oko Božića, ali zavisiće naravno od zemalja. Želimo da povećamo prusustvo na velikim tržištima, jer ima mnogo prostora za napredak, sa Asvelom u Francuskoj, Bajernom i Albom u Nemačkoj. Otvorićemo razgovore sa novim klubovima za koje mislimo da ima smisla da budu ovde. Uvek razmišljamo o vajld kardi za klub iz VTB (Zenit). U konverzaciji smo sa Ligom od plej-ofa. U narednim nedeljama ćemo imati odgovore, kao što je bilo prošle godine. Italija je ključno tržište. Ne trebam da kažem koje je ime u pitanju (Virtus). Moj lični san je da imamo tim iz Britanije, ali... - istakao je Bartomeu.

Kao i uvek kod prvog čoveka Evrolige se nikad ništa ne zna jer često ono što izgovori se nekad i ne ostvari. Mada je do sada ubeđivao ovdašnju javnost da klubovi iz ABA lige imaju jedno zagarantovano mesto u Evroligi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.