CRNO-BELI ODIGRALI PRVI MEČ POSLE MESEC DANA - Matović: Uspeli smo da pobedimo, sada ćemo analizirati greške!
Foto: Beta/Branislav Božić

KLS

CRNO-BELI ODIGRALI PRVI MEČ POSLE MESEC DANA - Matović: Uspeli smo da pobedimo, sada ćemo analizirati greške!

Druga utakmica igra se u subotu od 18 časova, ponovo u Hali sportova "Ranko Žeravica"

Objavljeno:

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Matović rekao je da se u današnjoj utakmici protiv zemunske Mladosti u četvrtfinalu KLS lige osetilo da njegova ekipa nije igrala zvaničan meč više od mesec dana i prisustvo tri nova igrača.

- Igrali smo protiv tima koji igra veoma specifičnu košarku, agresivno preko celog terena i u svim pozicionim napadima. Utakmica je bila onakva kakvu smo i očekivali. Videlo se da nismo igrali zvaničan meč preko mesec dana, imali smo pauzu od poslednjeg kola ABA lige. Osetilo se i da trojicu novih igrača imamo samo tri dana u svom rosteru - rekao je Matović na konferenciji za novinare.

Košarkaši Partizana poveli su protiv Mladosti u četvrtfinalu KLS lige, pošto su danas kao domaćini pobedili sa 70:50.

- Uspeli smo da dobijemo utakmicu, ali idemo da analiziramo greške koje smo pravili, kako bismo mogli spremno da dočekamo sledeći meč. Mislim da igrači koji su danas nedostajali, neće uspeti da se spreme za drugu utakmicu - naveo je Matović.

Kapiten Partizana Novica Veličković rekao je da ekipa neće imati mnogo vremena za odmor i da je potrebno da se okrene narednom duelu.

- Bila je ovo utakmica koja je za nas došla posle mesec dana priprema i za očekivati je da to ne izgleda perfektno tokom 40 minuta. Čestitam Mladosti na stvarno dobroj borbi koja je trajala 30 i nešto minuta. Potrebno je da se spremimo za subotu, jer nećemo imati mnogo vremena za odmor - rekao je Veličković.

Druga utakmica igra se u subotu od 18 časova, ponovo u Hali sportova "Ranko Žeravica".

Trener Mladosti Dragan Jakovljević rekao je da je njegova ekipa odigrala jako loše u napadu i da je to nedopustivo.

- Ušli smo u utakmicu kao prvi iz KLS i uradili smo sve kontra što smo radili u KLS, gde smo u proseku postizali 96 poena, a sada smo dali 50. To je nedopustivo. Odigrali smo jako, jako loše napadački utakmicu, uz procenat šuta 43 odsto, sedam promašenih bacanja. Imali smo 15 skokova manje, što je neoprostivo i 13 izgubljenih lopti, od čega sedam u prvom periodu kada je Partizan napravio prednost -, naveo je.

On je rekao da je njegova ekipa protiv Partizana, koji je igrao bez Vila Mozlija, Erika Mike i Markusa Pejdža, propustila šansu da odigra blizu zbog neefikasnosti, ali i zbog grešaka tandema Lamar Mičel-Martins Ibanu.

Trener zemunske ekipe podsetio je da je ekipa poslednju utakmicu igrala pre 31 dan i da mu je žao što se ove sezone ne igra Superliga, jer Crvena zvezda igra završnicu ABA lige, kako bi njegov tim igrao više utakmica po Srbiji.

Govoreći o drugom meču, on je rekao da njegova ekipa mora da odigra mnogo brže sa više ritma i ofanzivnije, sa više vere u svoj šut.

- Partizan je u svakom sastavu bolji, ali mi smo u prvih 32, 33 minuta trebali da im budemo bliže, posle smo srušeni. Na kraju sam dao šansu nekim igračima koji nisu igrali, jer u ovoj fazi, kada se igra na izbacivanje, nevažna je razlika, videlo se da je Partizan dobio u poslednjih pet minuta - naveo je Jakovljević.

Kapiten Mladosti Marko Milenković rekao je da ekipa nije bila na svom nivou.

- Jako teška utakmica za nas. Partizan nas je nadskakao, nismo bili na svom nivou, pokazali smo agresivnost, ali to nije bilo dovoljno. Čestitke Partizanu, a drugu utakmicu idemo da dobijemo - naveo je on.

Četvrtfinalna serija igra se na dve pobede.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.