UDRUŽENJE KOŠARKAŠKIH SUDIJA OSUĐUJE: Stvara se atmosfera linča pred petu utakmicu finala ABA lige - NEDOPUSTIVO!
Foto: Starsport©

STRAŠNO

UDRUŽENJE KOŠARKAŠKIH SUDIJA OSUĐUJE: Stvara se atmosfera linča pred petu utakmicu finala ABA lige - NEDOPUSTIVO!

Iz Udruženja dodaju i da veruju da će taj njihov zahtev biti shvaćen kao "doprinos i želja" da se prvenstvo završi na najbolji mogući način "u slavu sporta"

Objavljeno:

Udruženje košarkaških sudija ABA lige (UKSA) najoštrije je danas osudilo sve aktere kampanje koja se poslednjih dana vodi protiv sudija u finalnom meču izmedju Crvene zvezde i Budućnosti.

- Po ko zna koji put, prisustvujemo nedopustivom, nezdravom, nesportskom i nadasve opasnom kreiranju atmosfere linča pred završnicu plej-ofa ABA lige. Najoštrije osudjujemo sve aktere ove kampanje koja preti da ugrozi sve uzvišeno, lepo i plemenito što košarka jeste - saopštila je UKSA.

Kako navode zbog "manipulacija sudijskim ocenama", koja se vrši poslednjih dana, spremni su da objave i izveštaje kontrole sa prethodnih utakmica.

- Zapanjeni smo činjenicom da Sudijska komisija i rukovodstvo ABA lige dozvoljavaju širenje ovakvih neistina bez ikakve reakcije i komentara. Čini se da pojedini pokušavaju da navodnom ugroženošću i nepravdom, opravdaju svoja nerealna i neispunjena obećanja pred početak sezone i tako 'pokriju' loše investiran novac i ogroman budžet, koji je potrošen - dodaje se u saopštenju.

Udruženje je dodalo da traži odgovor na pitanje "ko je imenom i prezimenom odgovoran za bezbednost i regularnost pete utakmice finala ABA lige u Beogradu, uz očekivanje da im se saopšte imena ovlašćenih lica ABA lige i košarkaškog kluba Crvena zvezda".

- Nadamo se da je jasno da smo prinuđeni na ovakve poteze u cilju očuvanja dostojanstva, sigurnosti i bezbednosti sudija, kao i igrača i drugih prisutnih u sportskoj sali - navodi se u saopštenju.

Iz Udruženja dodaju i da veruju da će taj njihov zahtev biti shvaćen kao "doprinos i želja" da se prvenstvo završi na najbolji mogući način "u slavu sporta".

- Želimo da se svi akteri ove poslednje utakmice ugledaju na pokazani visoki profesionalizam i sportski duh učesnika dosadašnjih mečeva na terenu, a mi ćemo se odrediti shodno odgovorima koje tražimo - zaključeno je u saopštenju koje je potpisao predsednik UKSA Ranko Šćepanović.

Peta utakmica finala ABA lige izmedju Crvene zvezde i Budućnosti igra se sutra od 20.30 u Beogradu.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.