DOZET NAVIJA DA SVE U PETOJ UTAKMICI BUDE REGULARNO! "Očekujemo od igrača maksimalno zalaganje i od lige i sudija"
Foto: Aleksandra Čolić

DOZET NAVIJA DA SVE U PETOJ UTAKMICI BUDE REGULARNO! "Očekujemo od igrača maksimalno zalaganje i od lige i sudija"

Mislim da nije toliki problem 69 bacanja, ako je kriterijum ujednačen

Objavljeno:

Košarkaši Crvene zvezde i Budućnosti će sutra od 20.30 odigrati petu odlučujuću utakmicu finalne serije ABA lige, posle koje će se znati ko je osvajač regionalnog takmičenja za ovu sezonu.

O prošlom kao i utakmici koja sledi na televiziji "Prva" je govorio bivši košarkaš Zvezde Milan Dozet.

- Crvena zvezda je u prethodne dve utakmice u Beogradu, regularnošću i bezbednosnom situacijom i samom atmosferom na terenu pokazala je da neke stvari su iz prošlih godina te neke stvari prošlost. Budućnost nije imala šta da zameri na utakmicama u Beogradu - istakao je Dozet, a što se tiče suđenja u Podgorici naveo je sledeći podatak.

Crvena Zvezda, Košarka, Igrač
foto: Aleksandra Čolić

- Mislim da nije toliki problem 69 bacanja, ako je kriterijum ujednačen. Kriterijum nije bio ujednačen i to dokazuje 31 bacanje Zvezde. Izjava legende Partizana Gorana Grbovića govori o suđenju. Kada je on rekao da Zvezda u ovom trenutku predstavlja i brani čast srpske košarke i da je ovakvo suđenje u Podgorici nedopustivo, sve je jasno.

Osvruno se i na izjavu Marka Kešelja koji je rekao da su sudije stalno gledale na semafor i tako favorizovale Budućnost.

- Mi smo sedeli odmah ispod koša i ono što je bilo vidno u toj nameri sudija i navlačenju par faulova ispod samog koša. Sudija koji sudi sa devet metara ne može da vidi situaciju koja se dešava ispod koša, a sudija koji je na metar i stoji ispod koša ostaje nem i ne sudi ništa. Da ne spominjemo dalje Lazića i Dobrića, jako bitne igrače, dobili su za sedam minuta tri lične greške. ABA liga mu je dodelila nagradu za najboljeg defanzivca sezone i on čuva najbolje igrače Evrope u Evroligi, a nema problema sa faulovima kao ovde što je bilo. Bilo je i pet faulova u napadu, faulovi na podu, kako se ne bi izvodila bacanja, a na snimku se kasnije vidi namera sudija i malo prostora za grešku. I oni sude Evroligu, ali ne sude ovako kao u Podgorici. Sudijska komisija pokazala je 19 grešaka u Podgorici na našu štetu - rekao je Dozet.

Crvena Zvezda, Košarka, Igrač
foto: Aleksandra Čolić

KK Crvena zvezda je zamolila da se u petoj utakmici suđenje bude pravedno za obe ekipe.

- Ono što mi očekujemo od pete utakmice je da bude sve regularno i da sve prođe u najboljem mogućem redu. Očekujemo od igrača maksimalno zalaganje i od lige i sudija fer i pošteno suđenje. Neka pobedi bolja ekipa, a ne prljave radnje van teren - zaključio je Milan Dozet.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.