DOVIĐENJA VORIORSI: Memfis nakon produžetka zakazao duel sa Jutom!
Foto: EPA/Erik S Lesser

NBA

DOVIĐENJA VORIORSI: Memfis nakon produžetka zakazao duel sa Jutom!

Najbolji na meču Morant ubacio je 35 poena, dok sa druge strane Golden stejtu nije pomogao ni Stef Kari sa ubačenih 39

Objavljeno: 08:02h

Velika drama je viđena u poslednjoj bici za NBA plej of i na kraju Memfis ide na Jutu, dok Golden Stejt može na letnji odmor.

Grizli su nakon velike borbe dobili Voriorse i to posle produžetaka, a sve na krilima Dža Moranta koji je Ratnicima udelio ispisnicu iz Plej ofa 117:112 (30:29, 32:20, 16:24, 21:26, 18:13).

Iako je Memfis vodio tokom većeg dela utakmice, izgledao sigurno i samouvereno koračao ka izlasku iz plej-ina i ulasku u plej-of, počela je da se uvlači nesigurnost u Grizlise u odlučujućoj deonici.

Stef Kari i saigrači su ulazili u njihove prepoznatljive trojkaške serije i topili prednost. Uspeli su da pojedu skroz, čak i da uzmu šut za pobedu, ali ga je uzeo pogrešan čovek - Drejmond Grin. Zabagovao je Stef Kari, nije skupio hrabrost da puca, vruć krompir otišao je u Grinove ruke i utakmica je otišla u produžetak.

A tu je zablistao Dža Morant sa jedne i Džordan Pul sa druge strane. Doneo je Pul trojkom prednost Golden Stejtu, nije se libio da potegne iz daljine, ali ni odgovor Memfisa nije izostajao.

Na trojku Pula trojkom iz kornera odgovorio je Tilmen, a onda je na scenu stupio Dža Morant. Pogodio je iz rolinga u situaciji kada se Stiv Ker odlučio da brani napad. Pogrešio je strateg Voriorsa, nije napravio dobru procenu, a novom trojkom Džordana Pula na dve sekunde do kraja Voriorsi su ostali u životu, ali vremena za preokret nije bilo.

Najbolji na meču Morant ubacio je 35 poena, dok sa druge strane Golden stejtu nije pomogao ni Stef Kari sa ubačenih 39.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.