'DEJM TAJM' OBJASNIO ZAŠTO JOKIĆ MORA BITI MVP: Brojke su tu - Nikola je dominirao od početka do kraja!
Foto: Profimedia

je l' još neko ne razume?

'DEJM TAJM' OBJASNIO ZAŠTO JOKIĆ MORA BITI MVP: Brojke su tu - Nikola je dominirao od početka do kraja!

As Trejl Blejzersa izneo razloge zbog kojih je Jokić njegov MVP

Objavljeno:

Denver Nikole Jokića čeka težak posao u prvoj rundi plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige, ali tako je svakako moralo biti jer je konkirencija zaista žestoka.

Sudariće se sa Portland Trejl Blejzersima koji su ih pre dve sezone eliminisali u istoj rundi sa 4-3 u seriji. Njihova prva zvezda je "klač majstor", Demijan Lilard, koji je prepustio ulogu rivalu, iako su Nagetsi bez povređenog Džamala Mareja. Razlog je prost - tu je Nikola Jokić.

- Mislim, nisu oni u punom sastavu, ali ranjena životinja je najopasnija životinja. Neću da odem tamo i igram razmišljajući ko je na terenu, jer MVP lige igra na parketu. Imaju mnogo talenta - rekao je Lilard, pa dodao:

- Pazite, mislim da nije propustio nijednu utakmicu cele sezone. Dominirao je od početka do kraja. Treći su na Zapadu. Brojke su tu. Ili je on, ili Embid. Ne vidim kako možete da date nagradu nekom ko nije on ili Embid. A dao bih Jokiću pre nego Embidu zato što je Embid propuštao utakmice. Nikola je igrao više od svih. Bio je u svakoj utakmici i svaki put je bio na visini zadatka. Džamal Marej se povredio, Vil Barton se povredio, a Nagetsi su nastavili da pobeđuju - objasnio je 'Dejm'.

Nikola Jokić
foto: AP Chris Carlson

Neki vide Stefa Karija kao još jednog kandidata zbog odlične statistike šuta, ali as Portlanda takvu logiku smatra dvostrukim aršinom.

- Jeste Stef odigrao sjajnu sezonu, ali Voriorsi su osmi na zapadu. Na osmom mestu, ne vidim kako to može da bude. Prošle godine su ljudi pričali ‘čoveče, volim kako Dejm igra, ali oni su osmi’, kao što je pričao Stiven Ej Smit. Vidite šta pričam? A prošle sezone sam imao 30 poena i osam asistencija uz 46 posto šuta i 40 za tri poena, skoro 90 sa linije penala. Tad je bilo ‘ne možemo da smatramo Dejma MVP-jem, osmi su’. A sad je to kao ok - pita se Lilard.

Srpski košarkaš je ove sezone odigrao sve 72 ligaške utakmice, svaku od starta i na terenu u proseku provodeći 34.6 minuta. Postizao je 26.4 poena, imao 10.8 skokova i 8.3 asistencije po utakmici. Imao je 1.3 ukradene lopte i 0.7 blokadi po meču.

Impresivan je bio u šutu: 56.6% iz igre, 38.8% za tri, 60.6% za dva poena i 86.8% slobodna bacanja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.