ĐORDI BARTOMEU NOVOM IZJAVOM OBRADOVAO SVE U ABA LIGI! Neće biti onoga, čega su se svi pribojavali
Foto: EPA

dobro je

ĐORDI BARTOMEU NOVOM IZJAVOM OBRADOVAO SVE U ABA LIGI! Neće biti onoga, čega su se svi pribojavali

Aba liga će uvek imati predstavnika u Evroligi

Objavljeno:

Pre nekoliko dana je izašla vest da će Evroliga od sezone 2023/24 potpuno zatvoriti takmičenje i da će se potpuno obezvredniti sve lige.

Tim povodom se obratio i prvi čovek Evrolige Đordi Bartomeu, koji je demantovao ove glasine, i dodao da u organizaciji ovog takmičenja su primarne druge stvari.

- Takva informacija pojavi se svake dve, tri godine. Mi na tome trenutno ne radimo. Naša ideja je povećanje broja klubova sa stalnom licencom, a brzo će je dobiti Asvel i Bajern, a radimo i sa Albom po tom pitanju. Naša želja je 16 klubova i da svi budu sa licencom. Radi se na novom modelu Evrokupa iz kog i dalje dva mesta vode u Evroligu - izjavio je Bartomeu, pa se okrenuo ABA ligi i ispričao stvari koje su uzburkale strasti u regionalnim košarkaškim krugovima:

ABA liga
foto: ABA liga

- Uvek smo pričali da je ABA liga fundamentalna za evropsku košaku zbog broja talentovanih igrača, sudija i klubova. To se neće promeniti. Aba liga ć euvek imati predstavnika u Evroligi, a imaćemo ih i u Evrokupu. Hoće li šampion ABA lige ići u Evroligu, ili će to biti neki drugi klub, tu odluku donosićemo na godišnjem nivou. Ne mora šampion uvek da bude u Evroligi!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.