KADA SVI ZATAJE TU JE DAVIDOVAC: Nemam pritisak i ne trese mi se ruka - protiv Budućnosti nema FAVORITA!
Foto: Starsport©

samouvereno

KADA SVI ZATAJE TU JE DAVIDOVAC: Nemam pritisak i ne trese mi se ruka - protiv Budućnosti nema FAVORITA!

Njega kroz karijeru prati epitet momka koji se ne libi da preuzme odgovornost

Objavljeno:

Crvena zvezda dočekala je Igokeu u odlučujućoj utakmici polufinalne serije plej-ofa ABA lige i slavila sa 76:53, odnosno 2:1 u seriji.

Nakon bolje igre u finišu prvog susreta (76:61), crveno-beli su stekli vođstvo, ali se tim iz Laktaša revanširao u nedelju (81:68) i izjednačio na 1:1 u seriji.

Prevagu u odlučujućem susretu doneo Dejan Davidovac koji je bukvalno ekplodirao u poslednjoj deonici i sa 22 poena odveo Zvezdu u veliko finale, gde će snage odmeriti sa Budućnosti.

- Mi smo kvalitetnija ekipa, kada veruješ u pobedu malo se rasteretiš pritiska. Osetili smo u svlačionici da smo koncentrisani, spremni. Odigrali smo dobro, ali rezultat zaista nije prava slika. Nisu zaslužili da izgube tolikom razlikom, cele sezone igraju odlično. Bez ikakvog omalovažavanja, igraju 30 odsto bolje od svog realnog kvaliteta - rekao je Davidovac za Novosti.

Njega kroz karijeru prati epitet momka koji se ne libi da preuzme odgovornost.

- Ne preuzimam odgovornost u smislu "daj mi loptu, pa ću ja da dam koš". To nekako krene samo od sebe. Trudiš se da zadržiš fokus, to su teške utakmice koje niko ne može sam da dobije. Ne razmišljam na način "sad ću da ubacim toliko poena, da skočim 30 puta". Igram onako kako znam i umem, mogao sam sve da promašim i opet bih uradio isto. Ništa ne bih menjao. Nikad nisam igrao pod nekim pritiskom, stresom. Ne trese mi se ruka, što jeste dobra stvar. Postojala je doza pritiska, ne mog ličnog, jer smo morali da pobedimo

Treći put zaredom, o tituli i plasmanu u Evroligu odlučuju dueli Zvezde i Budućnosti.

- Očekivao sam ovo finale, dve najbolje ekipe u ligi. Budućnost je odlično selektirana, sa Dekijem Milojevićem koji je pokazao da je odličan trener. Imaju kvalitetne igrače, sa iskustvom igranja u plej-ofu. Nema favorita, naša jedina prednost je utakmica više na domaćem terenu. Mislim da to jeste prednost, iako ne može da se poredi sa tim kada su tu navijači. Ipak je to tvoje okruženje, tu godinama igraš i treniraš dva puta dnevno - dodao je Davidovac.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.