ZVEZDA U FINALU, NA REDU JE SPEKTAKL: Igokea zapretila, pa ih 'oladio' maestralni DAVIDOVAC! (VIDEO)
Neka, ja ću: Davidovac je preuzeo odgovornost i odbio napad Igokee, Foto: Starsport©

aba liga, polufinale

ZVEZDA U FINALU, NA REDU JE SPEKTAKL: Igokea zapretila, pa ih 'oladio' maestralni DAVIDOVAC! (VIDEO)

Sva dešavanja sa utakmice mogli ste pratiti uživo na blogu "Espresa"

Objavljeno: 20:33h

KK Crvena zvezda dočekala je Igokeu u odlučujućoj utakmici polufinalne serije plej-ofa ABA lige i slavila sa 76:53, odnosno 2:1 u seriji.

Nakon bolje igre u finišu prvog susreta (76:61), crveno-beli su stekli vođstvo, ali se tim iz Laktaša revanširao u nedelju (81:68) i izjednačio na 1:1 u seriji u utakmici koju su kontrolisali sve vreme, a u kojoj je Zvezda bila veoma bleda, a šut iz igre ispod svakog nivoa.

Večeras su crveno-beli rano stekli dvocifrenu prednost, a najraspoloženiji je tad bio Lendri Noko koji je na kraju postigao 11 poena.

1 / 5 Foto: Printscreen/Twitter/@ABA_League

U nastavku serija 9:0 gostiju, a sredinom treće deonice oba tima su stala u napadu i do poslednje četvrtine nije bilo koša iz igre.

Tada je Zvezdu pokrenuo sjajni Dejan Davidovac (22 poena) koji je briljirao po celom terenu. I Lojda je konačno krenu ošut pa je stigao do 15 poena, Dobrić je dodao 11 (tri trojke).

Kod gostiju kojima se igra skroz raspala u finišu, još se istakao Karmajkl sa 12 poena.

Ilija Belošević je bio prvi sudija susreta kome je ipak prisustvovao određeni broj gledaoca, povremeno vrlo glasnih.

Zvezdu u finalu čeka ekipa Budućnosti koja je sa 2:0 u seriji eliminisala Mornar. Crveno-beli će kao najbolji tim ligaškog dela imati prednost domaćeg terena. Ovo će biti treće uzastopno finale ABA lige između ovih rivala.

IV ČETVRTINA

40. minut - Lojd je pogodio dva bacanja, gosti ne mogu ni tako do poena. Crveno-beli su priveli meč kraju lagano - 76:53.

37. minut - Igokea je potpuno bez rešenja u napadu, odbrana Zvezde pravi razliku, i tu se najviše ističe Davidovac. Pogodio je sdada trojku i Lojd - 74:53.

33. minut - Davidovac čuva prednost Zvezde - trojkom je vratio dvocifrenu, a onda ukrao loptu posle tajm-auta, Dobrić je završio poenima. A onda nova trojka Dejana Davidovca! - 69:53.

31. minut - Davidovac je položio u kontri, to su prvi poeni iz igre od trojke Dobrića sredinom treće četvrtine. Pogodio je i Jovanović na dregoj strani, a onda konačno i Lojd - 61:53.

III ČETVRTINA

30. minut - Ni Lojd, ni Noko ne mogu da pogode, Jovanović je između toga pogodio jedno bacanje. Tehničku je sada dobila klupa Igokee nakon što je Noko fauliran od starne Pota pri pokušaju zakucavanja. Lojd je pogodio jedno bacanje - 57:51.

28. minut - Davidovac je pogodio oba bacanja, ali se crveno-beli i dalje muče iz igre. Na njihovu sreću, stali su i gosti, Karmajkl je promašio ceo koš - 56:50.

1 / 5 Foto: Starsport©

25. minut - Dobrić je trojkom prekinuo seriju 9:0 gostiju, ali je Ilić uzvratio. A onda, Dobrić opet pogađa, njegova treća trojka. Karmajkl pogađa na drugi obruč - 54:49.

23. minut - Zvezda niže greške u napadu, još je bez poena u nastavku, Igokea to kažnjava poenima Karmajkla - 48:44.

22. minut - sada se plej Igokee Klemons požalio na povredu, ali je Jošilo preuzeo odgovronsot i pogosio, sada je samo osam razlike - 48:40.

21. minut - Klemons je trojkom otvorio drugo poluvreme - 48:38.

II ČETVRTINA

20. minut - Radanov je ušao u igru i odmah poentirao lepim prodorom. Uzvratio je Klemons pa Hol lepim floterom, kraj poluvremena - 48:35.

19. minut - Novi poeni Klemonsa, Simonović je promašio trojku, pa Ilić zakucao alijup, a onda Simonović prvim poenima prekinuo seriju gostiju. Davidovac je bio sigutan sa linije penala - 44:31.

1 / 5 Foto: Starsport©

16. minut - Zvezda postepeno podiže prednost, Davidovac je pogodio novu trojku, pa Volden oba bacanja, uzvratio je prvim poenima iz igre Klemons - 40:24.

13. minut - Pot je proigrao Jovanovića, pa u kontri su gosti došli do još dva ponea. Posle tajm-auta je Kuzmić pogodio, pa i Davidovac i opet je +15 - 31:16.

11. minut - nastavlja domaćin odlično, Davidovac je pogodio svoju prvu trojku i prve poene ujedno - 27:12.

I ČETVRTINA

10. minut - Karmajkl je promašio oba bacanje, a onda Noko iskoristio lepo dodavanje Dobrića, a dao i dodatno bacanje. Pot je zaustabvljen za kraj prve četvrtine - 24:12.

1 / 5 Foto: Printscreen/Twitter/@ABA_League

7. minut - Volden je pogodio trojku, uzvrati Grej koji je ostao sam na centralnoj poziciji. Lendri Noko je napšravio ofanzivni skok i podigao prednost na plus pet - 16:11.

5. minut - Volden je lepo položio posle prodora. U Laktašima nije imao NIJEDAN poen iz igre. Jošilo je poentirao na drugoj strani, a Karmajklu dosuđen nesportski faul nad Nokom. Centar je pogodio oba bacanja - 11:8.

4. minut - prve poene je upisao Noko, ali je Karmajkl pogodio dvojku iz ugla. Postigao je sve poene Igokee zasad - 7:6.

2. minut - Karmajkl je zakucao posle lepe akcije, ali onda na isti način uzvratio Lojd. Posle nove dvojke Karmajkla, plej Zvezde je pogodio za tri poena - rešio je sva tri prva napada crveno-belih - 5:4.

1. minut - odličan Lazić u odbrani, ali na drugoj strani Lojd je promašio ceo koš.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.