VESTBRUK PRESREĆAN ZBOG USPEHA: O ovome sam sanjao od malih nogu!
Foto: EPA/Jim Lo Scalzo

SVAKA ČAST

VESTBRUK PRESREĆAN ZBOG USPEHA: O ovome sam sanjao od malih nogu!

Rekord je oboren u porazu Oklahome od Atlante, u utakmici u kojoj je Vestbruk zabeležio svoj 36. "tripl-dabl" ove sezone

Objavljeno:

Američki košarkaš Rasel Vestbruk rekao je da se mnogo žrtvovao tokom života i da je sanjao da bude igrač sa najvećim brojem "tripl-dablova" u istoriji NBA lige.

- Obično ne volim da se tapšem po leđima, ali sada ću to učiniti samo zato što sam toliko zahvalan i blagosloven sam čovek. Ovaj posao shvatam veoma ozbiljno i zahvalan sam svim saigračima i trenerima koji su do sada bili sa mnom - rekao je Vestbruk.

Vestbruk je u noći između ponedeljka i utorka oborio rekord NBA lige po broju "tripl-dablova".

Sada ih ima 182. što je za jedan više od Oskara Robertsona, koji je rekord držao još od 1974. godine.

Rekord je oboren u porazu Oklahome od Atlante, u utakmici u kojoj je Vestbruk zabeležio svoj 36. "tripl-dabl" ove sezone.

Vestbruk ima 32 godine, a igra 13. sezonu u NBA ligi. Bio je MVP 2017. i devet puta na "ol-staru".

Robertsonov rekord bio je nedostižan za mnoge, pa tako treće mesto zauzima Medžik Džonson sa 138, četvrto Džejson Kid sa 107, a peto Lebron Džejms sa 99.

- Mnogo toga sam uložio u karijeru, mnogo vremena, žrtve... Toliko sam se žrtvovao da bi se moje ime pominjalo zajedno sa Kidom, Medžikom, Oskarom i ostalim momcima. To je nešto o čemu sam sanjao dok sam bio klinac. Zaista sam zahvalan za ovaj trenutak - kazao je Vestbruk.

Vestbruk je imao osam "tripl-dablova" tokom prvih šest sezona u Oklahomi, a u poslednjih sedam je zabeležio 174.

Ove je zabeležio 36, a najviše ih je imao 2016/17. kada ih je ostvario 42 i izjednačio se sa Robertsonom.

- Samo želim da mu zahvalim na stvarima koje je on (Robertson) radio za igru. Verovatno ne bih radio neke stvari koje sada mogu da radim da nije bilo njegove žrtve - istakao je Vestbruk.

Vestbruk je takođe i premašio 8.000 asistencija u karijeri, i tako se pridružio Robertosonu, Džejmsu i Geriju Pejtonu koji su to učinili sa više od 20.000 poena.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.