DEJAN RADONJIĆ USADIO SINU LJUBAV PREMA KOŠARCI: "Njegovi saveti mi puno znače"
Foto: Starsport©

KOŠARKAŠKA TRADICIJA

DEJAN RADONJIĆ USADIO SINU LJUBAV PREMA KOŠARCI: "Njegovi saveti mi puno znače"

Petar Radonjić trenutno je pomoćni trener u juniorskoj ekipi Mege

Objavljeno: 12:20h

Košarkaška tradicija ima dubokog korena u porodici Radonjić, koja je nakon čuvenog Dejana, aktuelnog trenera Crvene zvezde, iznedrila još jednog veoma perspektivnog stručnjaka.

U pitanju je Dejanov sin, Petar Radonjić koji je trenutno pomoćni trener u juniorskoj ekipi Mege, koja je osvojila kvalifikacioni turnir Evrolige u Beogradu u svom uzrastu, a trenutno je lider Juniorske lige Srbije.

Petar je došao u žižu javnosti nakon što je u odsustvu glavnog trenera Dragoljuba Avramovića, pre samo nekoliko nedelja, kao prvi trener predvodio ekipu Mege do velike pobede protiv Partizana u domaćem juniorskom šampionatu.

On kaže da je utakmicu pripremao kao svaku drugu, da nije tražio savete od oca i da je samo pratio uputstva koja mu je ostavio u amanet glavni trener tima.

- Zbog situacije sa koronom, prvi trener nije mogao da predvodi tim, ali smo pripremali utakmicu kao i svaku drugu, ja sam samo sprovodio plan koji je napravio trener Avramović.

Petar Radonjić
foto: KK Mega Sokerbet

Od oca je potekla ljubav prema košarci.

- Od malih nogu sam zavoleo košarku, kao mlađi sam i igrao košarku. Pratim rad svog oca svakodnevno, odatle je i došla ta ljubav prema ovom sportu, na kraju krajeva. Ja sam još na samom početku i svestan sam da je pre svega potreban ogroman rad i posvećenost u radu sa košarkašima. Smatram da je bitan pre svega otvoren i iskren odnos, izjavio je Petar za Telegraf.

Petar se dotakao odnosa koji ima sa svojim ocem. Tvrdi da dosta slobodnog vremena provodi upravo pričajući sa njim o košarci, ali da ne želi da se prave bilo kakva poređenja između njih dvojice, barem za sada. Trenutno mu je važna samo podrška, koju mu otac svakodnevno pruža na putu ka uspehu.

- Sasvim je prirodno da sa svojim ocem razgovaram i o košarci. Njegovi saveti mi sigurno puno znače. Trudimo se da to malo slobodnog vremena što imamo provedemo zajedno i kvalitetno, ali sigurno je da dosta pričamo o košarci. Iako smo obojica zaljubljenici u košarku, ipak imamo drugačije puteve. Jasno mi je da je teško izbeći poređenja, ali mislim da je zaista prerano za bilo kakvu priču na tu temu. Bitno je da mi pruža podršku i da je uvek tu ako mi je potreban bilo kakav savet, vezan za teren ili van njega – zaključio je Petar Radonjić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.