VELIKI SKANDAL POTRESA SRPSKU KOŠARKU: Ovo nema ni u seljačkim ligama, ako je Juventus izbačen, onda mogu i naši!
Foto: Printscreen/Youtube

velika bura

VELIKI SKANDAL POTRESA SRPSKU KOŠARKU: Ovo nema ni u seljačkim ligama, ako je Juventus izbačen, onda mogu i naši!

Godinama nam pojedini klubovi prave ogromnu štetu, celoj ligi, našoj košarci uopšte

Objavljeno:

Nakon što su se poslednjih dana pojavile informacije o nameštanju u Superligi Srbije u fudbalu, danas su nas dočekale vesti za takve tvrdnje i u košarci.

U pitanju su mečevi u Košarkaškoj ligi Srbije.

Prvi čovek Napretka iz Aleksinca Nenad Stojković više je delovao tužno nego što je bio ljut zbog svih dešavanja. Njegov klub ispao je iz elitnog ranga, i to posle "nestvarnih" rezultata u poslednjih pet kola takmičenja.

- Pravi je trenutak da ne dozvolimo da košarka uđe u vode gde nam je fudbal, nažalost, već godinama. Koliko je sve ovo samo očigledno, pa nemam reči zaista - počeo je Stojković razgovor za Kurir.

Nije mu bilo ni potrebno postavljati pitanja.

- Ako je jedan Juventus mogao da bude izbačen iz lige, zašto ne mogu Dunav, Metalac i Novi Pazar?

Prijave koje su podnete iz KLS ohrabruju, ali je potrebno isterati stvari do kraja.

- Godinama nam pojedini klubovi prave ogromnu štetu, celoj ligi, našoj košarci uopšte... Država nam je dala ogroman novac! Svim klubovima! I umesto da nam to bude podstrek da razvijamo košarku, mi sve bacimo u vodu s ovim stvarima koji nemaju veze sa sportom, s ovim besramnim nameštaljkama!

Nije Stojkoviću problem što su ispali Aleksinčani.

- Da ne misli neko da tražim alibi ili nešto, ispali smo, u redu. Ali iskreno se nadam da će za nama krenuti i klubovi koji su nameštali. Neko sam ko je 20 godina igrao za klub, završio trenersku školu, ma ljudi, ovo nema ni u seljačkim ligama, izvinjavam se na izrazu... A mi ovde pričamo o elitnoj, našoj prvoj ligi!

Poruka za kraj...

- Pa nemoj da se onda zovemo zemlja košarke! Je l' sramota ispasti iz lige, ne razumem. Pa je l' sport i pobeda i poraz? Čemu sve ovo - u neverici je zaključio Stojković.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.