MLADI SRBIN RAZVALIO U EL KLASIKU: Kokoškov ne mora da brine za nacionalni tim, ima genija iz Real Madrida!
Foto: Profimedia

Svaka čast majstore

MLADI SRBIN RAZVALIO U EL KLASIKU: Kokoškov ne mora da brine za nacionalni tim, ima genija iz Real Madrida!

Tristan je utakmicu završio sa 11 poena, četiri skoka i jednu asistenciju što je sjajno za 18-godišnjeg košarkaša

Objavljeno:

Vikend za nama obeležili su igrači Real Madrida, koji su i u fudbalu i košarci savladali najljućeg rivala Barselonu.

Nakon fudbalske pobede od 2:1, košarkaši su bili bolji od Katalonaca sa 87:85.

Iako favoriti domaći u Blaugrani nisu imali rešenje za jednog momka. A to je ni manje ni više nego Srbin, legitimni naslednik Luke DončićaTristan Vukčević.

Tristan je utakmicu završio sa 11 poena, četiri skoka i jednu asistenciju što je sjajno za 18-godišnjeg košarkaša i to u prelomnim trenucima meča. A ujedno to su lepe vesti i za Igora Kokoškova, koji već sada ima na raspolaganju čudo od deteta.

Osamnaestogodišnji krilni centar prošao je mlađe kategorije Olimpijakosa, a od 2018. godine član je Real Madrida, za čiji prvi tim je debitovao prošle godine.

Tristan je sin Dušana Vukčevića, nekadašnjeg reprezentativca Srbije i igrača Crvene zvezde, Olimpijakosa, Reala, Montepaskija, Olimpije Milano, Virtusa...

Njegov sin rođen je u Italiji dok je Dušan nastupao za Montepaski iz Sijene, nakon čega se, nedugo zatim, preselio u Grčku.

Pored srpskog pasoša Tristan poseduje i grčki, preko oca, kao i švedski, preko majke, a reprezentativnu karijeru mogao je da gradi i u Španiji, s obzirom da se ta zemlja zainteresovala za njegove usluge po dolasku u Madrid.

Ipak, porodica Vukčević je pre nekih mesec dana odlučila da Tristan nastupa za Srbiju.

- Tristan je rođen u Sijeni, ima srpski pasoš i odlučio je da igra za reprezentaciju Srbije - naveo je Dušan Vukčević, nedavno u intervjuu za španski radio „Onda Madrid“.

Vukčevićev razvoj već su krenule da prate razne NBA ekipe, a očekuje se da mladi Srbin bude visoko rangiran na nekom od narednih draftova.

Španski mediji prenose da je cilj Reala da Tristana u svojim redovima zadrže još tri, četiri godine, što je bio slučaj i sa Slovencem Lukom Dončićem, koji uveliko dominira u Americi.

- Tristan je baš srećan u Madridu, tu je već tri godine. Akademija Reala je jedna od najboljih u Evropi, možda i u svetu. To je najbolje mesto za njegov napredak - izjavio je pre mesec dana ponosni otac.

Vukčević bi do kraja sezone mogao da igra sve više i više, jer je postao važan šraf mašinerije Pabla Lasa, a Španci su već sada krenuli da se hvataju za glavu, jer su od Tristana planirali da naprave Nikolu Mirotića.

Ipak, Vukčević junior je slušao srce, a ono je reklo Srbija.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.