UPROPASTILI SMO KOŠARKU, NE VERUJEMO NAŠOJ STRUCI! ABA liga ne može da opstane bez srpskih klubova
Foto: Saša Pavlić Koky

bez dlake na jeziku

UPROPASTILI SMO KOŠARKU, NE VERUJEMO NAŠOJ STRUCI! ABA liga ne može da opstane bez srpskih klubova

Grbović smatra da je nedopustivo to što nam crnogorski i hrvatski lobi kroji ligu

Objavljeno:

Uvek bez dlake na jeziku govorio o problemima koji zadese ili Partizan ili srpsku košarku, pa tako je bilo i ovaj put.

Goran Grbović proslavljeni košarkaš crno-belih je trenutno na poziciji direktora Štark arene, i govorio je o situaciji u ABA ligi i stanju u srpkoj košarci.

Rođen na Kosovu i Metohiji, Grbović je karijeru počeo u Borcu iz Čačka, odakle prelazi u Partizan 1980. godine i tu se zadržava osam godina. Sa crno-belima je osvojio dva prvenstva Jugoslavije 1980/81, 1986/87, posle odlazi Španiju gde igra dve godine za Granadu, a karijeru završava u IMT-u 1991. godine.

Grbović smatra da je nedopustivo to što nam crnogorski i hrvatski lobi kroji ligu.

- Naša liga, domaća, stagnira, dok ABA liga bez srpskih klubova, ako izuzmemo Megu, ne može da opstane. Mi jednostavno dozvoljavamo da nam crnogorski i hrvatski lobi kroji ligu koja je naša, pa mi je finansiramo i držimo je živom, a oni nam kroje. To jednostavno ne smemo da dozvolimo. Moramo ili da se suprotstavimo ili da jednostavno istupimo iz regionalnog takmičenja i okrenemo se jačanju domaćoj KLS. Ako se desi ova druga opcija to bi bio kraj ABA lige - kaže Grbović za "Informer".

Goran Grbović
foto: Saša Pavlić Koky

Bivši košarkaš smatra da bi klubovi mogli da izbore učešće u Evropi i iz naše domaće lige.

- Uveren sam da i iz KLS naši klubovi mogu u Evropu. Prvi čovek Evrolige Đordi Bartomeu hoće da nas sasluša. Ako se odlučimo za našu ligu, onda treba sa njim da se razgovara i da se nađe dogovor za srpskog predstavnika - kaže Grbović i dodaje:

- Jedini problem je što se našoj struci više ne veruje. To je tužno.Upropastili smo košarku, i to nije slučaj samo poslednjih godinu dana, već unazad nekoliko sezona. Ako se nešto ne uradi biće sve gore. Košarka nam tone, ako sačekamo da potone koštaće nas mnogo više nego da pokušamo sada da se trgnemo - zaključio je Goran Grbović.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.