MARJANOVIĆ O ČUVENOM KOLU, ALI I O REPREZENTACIJI: Očekujem poziv selektora, svi su naučili srpsku tradiciju!
Foto: AP

O svemu i svačemu

MARJANOVIĆ O ČUVENOM KOLU, ALI I O REPREZENTACIJI: Očekujem poziv selektora, svi su naučili srpsku tradiciju!

Mislim da imamo velike šanse da se kvalifikujemo

Objavljeno:

Boban Marjanović, centar Dalas Maveriksa, rekao je u razgovoru za Tanjug da bi voleo da igra za Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Takođe je rekao i da veruje u siguran plasman na Igre na kvalifikacionom turniru u Beogradu.

- Očekujem poziv selektora Igora Kokoškova da budem sa reprezentacijom ovog leta. Mislim da imamo velike šanse da se kvalifikujemo. Taj turnir je težak, svaka utakmica donosi mnogo, a može da ti se desi da imaš najgori mogući šuterski dan i da izgubiš od bilo koga. Zato fokus mora da bude na svakoj utakmici - ističe Marjanović.

A do tada sledi borba za plasman u plej-of sa Dalasom.

- Zbog korone je sve nepredvidivo. Stvari su se menjale iz dana u dan, ne samo u našem, već u svim ostalim timovima. Ako ti neko u familiji dobije koronu, automatski ideš u karantin, bez obzira da li si pozitivan na testu ili ne. Ako neko u timu dobije virus, ista je situacija. Na početku sezone imali smo dosta problema, nekoliko igrača je dobilo virus. Imali smo manji fond igrača, ali to nije izgovor.

Boban Marjanović, Zajon Vilijamson
foto: Profimedia

Prema njegovim rečima uvek ima prostora da se igra bolje, ali za sada stvari idu po planu.

- Trenutno imamo težak raspored, na turneji smo po Istoku. Moramo da dobijemo par utakmica na gostovanjima, ne samo kako bismo poboljšali skor, već i gradili samopouzdanje. Važno je da se osećamo dobro u tome što radimo, ali i da znamo da zaplašimo protivnika. Mislim da smo sada na dobrom putu.

Nepisano je pravilo da kad god dobije značajniju minutažu, Boban Marjanović ima zapažen učinak.

Tako je bilo i u prethodnom duelu protiv Nju Orelansa. Maveriksi su doduše poraženi rezultatom 112:103, ali je srpski centar za 29 minuta na parketu zabeležio dabl-dabl učinak - 13 poena, 11 skokova i tri asistencije.

Boban Marjanović
foto: Youtube / Printscreen, ž

Na pitanje da li smatra da zaslužuje veću minutažu, Marjanović odgovara:

- Svi smo mi profesonalci i samo radimo svoj posao na najbolji mogući način. Osećam samopouzdanje, bez bilo kakve treme stupam na teren, tako da je to lepo iskustvo. Košarku igramo da bismo se osećali lepo i ja sam se zabvaljao na terernu. jedino je nedostajala pobeda. Ono što je potrebno zadržati je konstantnost u igri i u minutima na parketu. Zato treba biti zahvalan na svemu što dobiješ. Uvek može da se teži nečemu višem, ali sve što dobiješ treba da iskoristiš na najbolji mogući način.

U svim ekipama u NBA ligi u kojima je igrao, Boban Marjanović bio je katalizator sjajne atmosfere. Ista situacija je i u Dalasu. Igrači Maveriksa se sjajno zabavljaju, a nije im strano da na zagrevanju zaigraju i srpsko kolo, o čemu je posvedočio i video snimak sa zagrevanja pred jednu utakmicu:

- Dosta igrača iz Dalasa zna da igra kolo, kao i par ljudi iz stručnog štaba. Za užičko kolo znaju još iz mehura koji se prošle sezone igrao u Orlandu. Tamo smo imali nekoliko slobodnih dana, Luka i ja smo došli na ideju da pustimo užičko kolo i zaigramo. Ostali su nam se pridružili i naučili, a Dorijan Fini Smit zna da igra odlično.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.