NE LJUTITE DALAS, JER LUKA DONČIĆ SERVIRA SUROVE OSVETE: Usijala mu se ruka pa upropastio Lilarda i Portland!
Foto: Profimedia

NBA

NE LJUTITE DALAS, JER LUKA DONČIĆ SERVIRA SUROVE OSVETE: Usijala mu se ruka pa upropastio Lilarda i Portland!

Slovenački košarkaš bio je skoro pa nepogrešiv

Objavljeno: 07:42h

Počelo je kao duel Luke Dončića i Demijana Lilarda, ali se meč između Dalasa i Portlanda na kraju pretvorio u igru "mačke i miša" iz koje su Maveriksi izašli kao apsolutni pobednici - 132:92 i tako se osvetili za poraz od pre nekoliko dana.

Baš kao i u prethodnom meču u Portlandu Dončić i Lilard su obeležili prvu deonicu sa 12 i 11 postignutih poena, i ništa nije slutilo da bi Trejlblejzersi mogli da dožive katastrofu. Pogotovo što smo gledali "rezultatsku klackalicu" sve do trenutka kada je Dalas poveo sa 51:44.

Iskoristili su Maveriksi taj "momentum" i na poluvremenu su imali 65: 54, da bi treću četvrtinu dobili sa 38:15 i tako otišli na 40 razlike.

Luka Dončić je briljirao i ukupno postigao 37 poena sa neverovatnom preciznošću u šutu ta tri (7/8), a na to je dodao i sedam skokova i četiri asistencije. Pitanje je kakav bi njegov učinak bio da ga je Rik Karlajl ostavio u poslednjoj četvrtini na parketu, umesto toga ga je držao na klupi.

Pratio ga je Džoš Ričardson sa 21 poenom, Fini-Smit je zabeležio 13, dok je Porcingis imao 12 oena i devet skokova. Haradvej i Pauel su dodali po 11, a Boban Marjanović je za pet minuta provedenih u igri upisao dva poena, dva skoka i jednu asistenciju.

Lilard je sa 19 poena bio najbolji u redovima Portlanda, mada je činjenica da je u nastavku košgeterski totalno stao. Trent je imao 16, Litl 14, a Mekolum 13. Entoni je podbacio i ubacio je samo šest poena.

Los Anđeles Lejekrsi nisu isti tim bez Lebrona Džejmsa i to se jasno videlo i protiv Finiks Sansa koji je slavio u noći između nedelje i ponedeljka rezultatom 111:94.

Džejms se u subotu veče povredio na meču sa Atlantom, koji su Lejkersi takođe izgubili, dok ostatak tima bez odranije "nedostupnog" Entonija Dejvisa nije mogao ništa da uradi Finiksu.

Ajton i Buker su ubacili po 26 poena za Sanse, mada je slavu pokupio Kris Pol koji je postao 6. igrač u NBA koji je premašio 10.000 asistencija. Pol je meč završio sa 11 poena, 10 skokova i 13 asistencija, a ispred njega su na listi jedino Džon Stokton, Džejms Kid, Stiv Neš, Mark Džekson i Medžik Džonson.

Što se tiče Lejkersa, Herel je bio najefikasniji sa 23 poena i 10 skokova. Šruder je imao poen manje (22), Hortoin-Taker je zabeležio 17, dok je Kuzma sa 13 jedini još bio dvocifren.

NBA, rezultati

Bruklin - Vašington 113:106

Klivlend - Toronto 116:105

Detroit - Čikago 86:100

Njujork - Filadelfija 100:101 p. p (88:88)

Finiks - Los Anđeles Lejkers 111:94

Portland - Dalas 92:132

:

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.