SPREMA SE BURA NA JADRANU: Mornar ne želi da igra poslednja dva kola!
Foto: aba-liga.com

aba liga

SPREMA SE BURA NA JADRANU: Mornar ne želi da igra poslednja dva kola!

Barani su zatražili od ABA lige da se poslednja dva kola pomere i odigraju tek kada svi timovi odigraju svoje odložene mečeve

Objavljeno:

Tim iz Bara odbija da igra poslednja dva kola ABA lige koja su na programu 11. i 18. aprila, jer smatraju da bi taklo takmičenje bilo neregularno. Oni su poslali svoj zahtev čelnicima takmičenja.

Pandemija koronavirusa kroji takmičenja širom sveta. Utakmice, pre svega u košarci, bile su odlagane. Tako je ABA liga u jednom trenutku imala 14 odloženih utakmica, ali se to sada smanjilo na svega sedam. Ipak, sedam veoma bitnih, ključnih u borbi za F-4 ABA lige.

KK Mornar
foto: ABA liga

Jedan od timova koji je odigrao sve svoje mečeve je Mornar iz Bara, trenutno prvi tim na tabeli, ali ekipa koja bi kada se odigraju odložene utakmice mogla da bude van zone koja vodi na fajnal-for. Zbog toga su Barani zatražili od ABA lige da se poslednja dva kola pomere i odigraju tek kada svi timovi odigraju svoje odložene mečeve. Da se u poslednja dva kola sve utakmice igraju i istom terminu, jer je borba za F-4 vruća i da bi se dobilo na regularniosti takmičenja. U Moranru smatraju da je neregularno da oni završe prvenstvo, a njihovi takmaci odigraju utakmice kasnije.

Primera radi 25. i 26. kolo su zakazani za 11. i 18. april, a mečevi Crvena zvezda – Cedevita Olimpija, Zadar – Cibona i Krka – Crvena zvezda igraju se 14. i 17. aprila. Zbog toga je Mornar ABA ligi uputio zahtev ili ultimatum da neće da odigra mečeve poslednja dva kola ako do tada svi timovi na tabeli ABA lige ne budu imali isti broj odigranih utakmica.

KK Mornar
foto: Starsport©

Problema da se prihvati zahtev Mornara je više. Prvi je taj što Crvena zvezda u periodu od 30. marta do 1. aprila ima duplo kolo Evrolige. Potom poslednje kolo elitnog takmičenja 8. aprila. Nema kada da odigra dve odložene utakmice ranije. Drugi je Budućnost koja je u četvrtfinalu Evrokupa napravila “brejk” i ako pobedi Monako u Podgorici plasiraće se u polufinale tog takmičenja. To automatski znači da će utakmica ABA lige između Budućnosti i Cedevita Olimpije da bude odložena. Teško da bi novi termin mogao da bude pre 25. i 26. kola ABA lige.

(Espreso/MaxBet)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.