REAGOVANJE IZ ZVEZDE NAKON PONAŠANJA NAVIJAČA U PODGORICI: Oštro osuđujemo primitivizam na tribinama u Morači!
Foto: KK Crvena zvezda

Tako i treba

REAGOVANJE IZ ZVEZDE NAKON PONAŠANJA NAVIJAČA U PODGORICI: Oštro osuđujemo primitivizam na tribinama u Morači!

Rukovodstvo crveno-belih osudilo je pogrdne povike sa tribina, naročito one upućene Dejanu Radonjiću

Objavljeno:

U nedelju je u Podgorici odigran derbi 22. kola ABA lige u kojoj je Budućnost rezultatom 83:63 slavila protiv Crvene zvezde, a beogradski klub je reagovao povodom ponašanja prisutnih u hali “Morača”.

Rukovodstvo crveno-belih osudilo je pogrdne povike sa tribina, naročito one upućene Dejanu Radonjiću, nekadašnjem treneru budućnosti, i Koriju Voldenu na osnovu njegove rasne pripadnosti.

Nebojša Čović, Filip Sunturlić
foto: Starsport©

- Budućnost nas je juče pobedila, prilično zasluženo, i na tome smo i čestitali, na kraju krajeva. Jednostavno, četiri utakmice u devet dana sa putovanjima između su ostavila traga na našim igračima, što se videlo i na samom terenu. Uz izostanak Duopa Rita, koji je igrao u dobrom ritmu u prethodnom periodu, kao i rovitog Dejana Davidovca, možda jednostavno možemo da kažemo da je utakmica došla u lošem momentu za nas - kazao je Filip Sunturlić funkcioner crveno-belih.

- Ono što van terena i rezultata ostavlja gorak ukus je da neki ljudi nisu ostavili dešavanja iz ranijih sezona i još žive u prošlosti i imaju sličan pristup i iste navike. Uz pripremne radnje pred utakmicu, gde se vidi isti poznati pečat od ranije, ovaj put, iako je na snazi policijski čas u celoj Crnoj Gori, određen broj posetilaca je imao pravo da posmatra duel sa tribina. Jedan deo tribina je tokom kompletne utakmice na prilično primitivan i nekulturan nacin vređao našeg trenera, kapitena, ostale igrače, tim menadžera, kao i predsednika koji nije bio prisutan. Vrhunac je bilo oponašanje majmuna svaki put kad bi naš igrač Volden primio loptu. Te su nosile akreditacije na sebi, a kulturološki su ostale u kamenom dobu. Dokazale su da primitivizam i dalje ima prostora i da se jednostavno kod njih demokratski proces zaustavio. U 21. veku vređati osobe afričkog porekla na taj način je razočaravajuće, iako i sama Buducnost ima igrače iste boje kože.

Filip Sunturlić
foto: Youtube / Printscreen

Bilo je i vređanja Dejana Radonjića, trenera crveno-belih.

- Tokom kompletne utakmice ista ta grupacija je vređala i našeg trenera, čoveka i gospodina, koji je inače bio i njihov igrač i trener, i koji je za klub osvojio bezbroj trofeja. Čime je on to zaslužio? Čime je zaslužio da niko ne opomene te primitivce, ako treba i da ih izbaci iz dvorane, da zaštiti njihovog bivšeg člana? Zato će KK Crvena zvezda uvek stati u zaštitu svog trenera, kapitena, igrača, predsednika i svih zaposlenih i ovim putem oštro osuđujemo dešavanja na tribinama u Podgorici, koja su pokvarila ovaj sportski događaj - između ostaloga je rekao Sunturlić.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.