OPROŠTAJ SA MALOG KALEMEGDANA: Vlasta je ispisivao istoriju našeg košarkaškog kluba!
Foto: Starsport©

TUGA DO NEBA

OPROŠTAJ SA MALOG KALEMEGDANA: Vlasta je ispisivao istoriju našeg košarkaškog kluba!

Vlasta je voleo glumu, ali je voleo i Crvenu zvezdu i košarku i to mnogo

Objavljeno:

Legenda srpskog glumišta i jedan od najvernijih Zvezdaša Vlasta Velisavljević, preminuo je 95. godini života od posledica korona virusa.

Vlastimir Vlasta Velisavljević je rođen 1926. godine u prestonici Kraljevine Jugoslavije.

Ostvario je oko 350 uloga na filmu pozorištu i televiziji. Bio je veliki, glumio je u velikom broju predstava u JDP, BDP, Ateljeu 212, Pozorištu na Terazijama, Zvezdara teatru, i bio deo nekih od najvećih filmskih ostvarenja naše kinematografije.

Vlasta je voleo glumu, ali je voleo i Crvenu zvezdu i košarku i to mnogo. Slobodno se može reći da je i ispisivao istoriju našeg košarkaškog kluba!

Bio je redovan na utakmicama u “Pioniru”, imao je sezonsku kartu koju je dobio na poklon od našeg kluba. Kada su košarka i Crvena zvezda u pitanju ništa mu nije bilo teško:

- Kad nešto volite, onda vam ništa nije teško. Zvezda je rodonačelnik igre pod koševima, pamtim kako je sve to bilo na Malom Kalemegdanu - govorio je čika Vlasta i to dokazivao i ličnim primerom.

Dolazio je na utakmice i u dubokoj starosti, u 91. godini je u šali zatražio i da zaigra,a mnogi pamte i legendarnu sliku kada je u izuzetno toploj hali strpljivo čekao dugu ceremoniju da dodeli pehar kapitenu Branku Laziću nakon osvojene titule prvaka Srbije .

Na utakmicama Zvezde bio je otkako su one prvi put počele da se igraju, a jedno vreme je i radio za klub.

- Gledao sam Boru Stankovića na Kalemegdanu. Jedno vreme sam čak i radio kao spiker na utakmicama Zvezde. Volim sport, volim Zvezdu i ne odustajem od odlaska na mečeve - ispričao je naš Vlasta Velisavljević – veliko ime srpske glume i naš veliki Zvezdaš.

Neka ti je čika Vlasto večna slava i hvala!

Tvoja KK Crvena zvezda

(Epsreso/KK Crvena zvezda)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.