ZVEZDIN RASPAD U PODGORICI: Budućnost udavila crveno-bele u Morači! Jedva izbegnuta prava katastrofa!
Foto: Starsport©

ABA liga, 22. kolo

ZVEZDIN RASPAD U PODGORICI: Budućnost udavila crveno-bele u Morači! Jedva izbegnuta prava katastrofa!

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 21:54h

Crvena zvezda je doživela debakl u "Morači". Budućnost je u potpunosti iskoristila domaći teren i nanela crveno-belima jedan od najubedljivijih poraza ove sezone 83:63.

Sa ovim trijumfom Podgoričani su se izjednačili u skoru sa Zvezdom i sada i jedni i drugi imaju po 17 pobeda i tri poraza, te je jasno da će najverovatnije te dve ekipe do kraja odlučivati koji tim će zauzeti prvo mesto na kraju ligaškog dela i imati prednost domaćeg terena u plej-ofu, iako je trenutno Mornar prvi ali sa tri utakmice više i dva poraza više.

Marko Simonović
foto: Starsport©

Budućnost je tako nastavila svoju seriju pobeda u Jadranskoj ligi i sada ih ima sedam zaredom, dok je prekinut niz trijumfa Zvezde posle sedam utakmica u svim takmičenjima.

Već od prvog minuta se videlo da crveno-beli imaju velikih problema i u odbrani i u napadu, a posle prve četvrtine se i naslućivalo kuda ide ovaj meč.

Igrači Dejana Radonjića su toliko bili očajni da su šutirali ispod 30% iz igre, lopte su se gubile u napadu na sve moguće načine, a odbrana je ili pucala ili se pravio faul, pa gotovo u svakoj četvrtini se rano ulazilo u bonus.

1 / 26 Foto: Starsport©

Da nije bilo inspirisanog Dobrića u drugoj četvrtini sve bi bilo rešeno već na poluvremenu, ali ovako se čekalo do sredine treće četvrtine kada Budućnost pravi seriju 12:0 i podiže razliku na +24 i rešava meč.

U ostatku meča je prednost išla i do 28 razlike, a puleni Dejana Milojevića su na kraju održavali tih dvadesetak poena prednosti.

KK Budućnost
foto: Printscreen/aba-liga.com

Što se tiče strelaca na kraju je najefikasniji u pobedničkom timu bio Melvin Edžim sa 18 poena i 6 skokova. Valja pomenuti odličnu rolu Nikole Ivanovića u prvom poluvremenu kada je ubacio 12 od svojih 14 poena. Kobs je ubacio 13, a po 10 su dali Danilo Nikolić i Dela Vale.

KK Crvena zvezda
foto: Printscreen/aba-liga.com

U redovima Zvezde Volden je na kraju stigao do 17 poena, Dobrić je od svojih 15 skoro sve postigao u drugoj četvrtini, a dvocifren je bio još Jagodić-Kuridža sa 10. Džordan Lojd je odigrao možda i najgoru utakmicu ove sezone sa samo 5 poena uz šut iz igre 1/4.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu.

38. minut - Drži budućnost 20 poena prednosti, sada Kobs lagano prolazi kroz odbranu kao vreli nož kroz puter i poentira uz faul, pa dobija slobodno bacanje. Budućnost vodi 81:61.

Kori Volden, Ognjen Dobrić
foto: Starsport©

35. minut - Posle snažnog zakucavanja Vilija Rida rezultat je 76:49 za Budućnost.

32. minut - Ne mogu ni slobodna bacanja da pogode igrači Zvezde. Najbolji primer koliko su svi indisponirani govori i to da je Kori Volden koji je do ove utakmice ukupno promašio 2 slobodna bacanja u ABA ligi, sada je promašio oba. Budućnost stiže do najveće prednosti 74:46.

Ognjen Kuzmić
foto: Starsport©

III ČETVRTINA

30. minut - Kraj treće četvrtine koju je Budućnost dobila pa odlazi sa ubedljivih 67:46 na minut i po odmora.

29. minut - Ređaju se greške i izgubljene lopte igrača Zvezde, bilo da su to koraci ili u dodavanju ili bacanju u aut. Budućnost - Crvena zvezda 66:43.

Kori Volden
foto: Starsport©

27. minut - Preti crveno-belima prava katastrofa u "Morači". Sa svih strana sipaju igrači Budućnosti u koš Zvezde i prave seriju 12:0. Budućnost vodi 62:38.

Lendri Noko
foto: Starsport©

25. minuta - I sada potpuni raspad crveno-belih. Popucali su pos vim šavovima, a igrači Budućnosti izrešetalil koš dalekometnom paljbom. Teško da će tajm-aut Dejana Radonjića nešto promeniti. Budućnost vodi 56:38.

22. minut - I Melvin Edžam se priključio Ivanoviću, pa i on buši mrežicu koša koji brane igrači Zvezde i očas posla Budućnost je na +16 (48:32).

Ognjen Kuzmić
foto: Starsport©

II ČETVRTINA

20. minut - Zvezda na poluvremenu zaostaje "samo" 11 poena razlike (43:32) i to samo zahvaljujući inspirisanom Dobriću koji je u drugoj četvrtini preuzeo odgovornost u napadu, nanizao dvocifreni broj poena i sačuvao svoj tim u priključku.

Ognjen Dobrić, Ognjen Kuzmić
foto: Starsport©

Još da je Lojd pogodio sva tri slobodna bacanja u poslednjem minutu, ta bi prednost bila još manja.

Na drugoj strani je odličan bio Nikola Ivanović sa 12 poena.

17. minut - Nešto bolja odbrana crveno-belih u prethodnih nekoliko minuta, pa nova trojka Dobrića i sada je rezultat 32:24 za Budućnost.

Džordan Lojd
foto: Starsport©

14. minut - Ognjen Dobrić održava Zvezdu koliko-toliko u životu. Pogodio je sada trojku, nanizao 7 poena u ovoj drugoj četvrtini i smanjuje zaostatak na 30:21.

Ognjen Dobrić
foto: Starsport©

12. minut - Prva trojka za Budućnost na meču. Pogodio je Nikola Ivanović koji je očigledno raspoložen za igru, na drugoj strani nije vratio trojku mladi Uskoković. Budućnost - Crvena zvezda 27:14.

Kori Volden
foto: Starsport©

I ČETVRTINA

10. minut - Katastrofa Zvezde u prvoj četvtrtini. Šut iz igre je na ispod 30%. Zato i ne čudi vođstvo domaćina posle prve deonice 24:12.

Marko Simonović
foto: Starsport©

9. minut - Očajna prva četvrtina crveno-belih. Postigli su tek 10 poena, a primili čak 24. Sve se svodi na neke individualne akcije u napadu, a u odbrani ima dosta propusta.

Moramo da pomenemo da očigledno ima publike u "Morači" jer se čuje pesma, navijanje i aplauzi sa tribina. Očigledno su "navijači" u loži ili negde u gornjim svodovima pa ih ne hvata kamera.

Ognjen Kuzmić
foto: Starsport©

7. minut - Vili Rid za sada dominira pod oba koša. Zahvaljujući njemu Budućnost stiže do dvocifrenog vođstva 18:5.

5. minut - Daleko bolja igrač domaćina u uvodnim minutima što se odražava i na rezultat. Danilo Nikolić je sada sjajno prošao sve sam i potom snažno zakucao za 12:5.

Marko Simonović, Danilo Nikolić
foto: Starsport©

3.minut - Poeni Rida i Džastina Kobsa, Podgoričani vode 6:2. Lojd je promašio za tri, a onda je Branko Lazić napravio faul u napadu. Mnogo faulova igrača Zvezde, u jednoj odbrani je Hol napravio čak 2.

Džordan Lojd, Melvin Edžim
foto: Starsport©

2. minut - Rastrzana igra Zvezde u napadu na početku meča. Propustili su nekoliko napada, napravili tehničke greške. Budućnost vodi 4:2.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.