BOGDAN BOGDANOVIĆ VAKCINISAN PROTIV KORONAVIRUSA?! 14 igrača Atlante primilo vakcinu!
Foto: Profimedia

imunizacija u nba

BOGDAN BOGDANOVIĆ VAKCINISAN PROTIV KORONAVIRUSA?! 14 igrača Atlante primilo vakcinu!

Tri košarkaša nisu još vakcinisana, jer nisu prošla zadate zahteve

Objavljeno: 09:28h

Imunizacija nastavlja da se obavlja po planu u našoj zemlji, a izgleda da sve teče kako treba i „preko bare“. Čelnici zdravstvenih institucija u SAD-u najavili su da bi sve u normalan život moglo da se vrati veoma brzo, a vakcine su postale dostupne i NBA košarkašima.

To su iskoristili u Atlanti, pa su posle meča sa Oklahoma Siti Tanderom obavili svoje prve vakcinacije. U kratkom saopštenju koje je preneo tamošnji ESPN navodi se da je ukupno 36 ljudi iz kluba, uključujući 14 košarkaša primilo prvu dozu vakcine, nakon što su ispunili minimalne zahteve savezne države Džordžija.

Bogdan Bogdanović
foto: Profimedia

Tri košarkaša nisu još vakcinisana, jer nisu prošla zadate zahteve i nije jasno da li je Bogdan Bogdanović među ovom grupom. Za sada se zna samo da su Nju Orleans Pelikansi i Atlanta Hoksi ekipe koje su imunizovale svoje igrače, na druge se još čeka.

- Iz dana u dan širi se mogućnost za pružanje bolje zdravstvene zaštite u Atlanti. To je prioritet za našu zajednicu. Kako su iz dana u dan sve veće mogućnosti za vakcinaciju, trudimo se da edukujemo građane o važnosti primanja vakcine, naročito mlade – piše u saopštenju.

Naime, mnogi igrači su dobili mogućnost da prime vakcinu, jer ispunjavaju standard Džordžije, koji kaže da svi koji imaju BMI (indeks težine) veći od 25.0, mogu da se imunizuju.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.