KAKAV OKRŠAJ DONČIĆA I LILARDA: Luka delio asistencije kao Teodosić protiv Drim tima! Bjelica već otišao iz Kingsa!
Foto: EPA/Alex Gallardo

NBA

KAKAV OKRŠAJ DONČIĆA I LILARDA: Luka delio asistencije kao Teodosić protiv Drim tima! Bjelica već otišao iz Kingsa!

Fenomenalan je bio slovenački reprezentativac, ali uzalud. Beli je u mislima već otišao iz Sakramenta

Objavljeno: 09:10h

Kakav okršaj u Portlandu između Demijena Lilarda i Luke Dončića, ali na kraju se pobedi radovao "Dejm", međutim međusobni duel je dobio slovenački košarkaš.

Portland je slavio protiv Dalasa 125:119.

Neverovatan je to bio obračun u kome su i Dončić i Lilard do poluvremena ubacili po 22 poena, a rezultatska klackalica se nastavila i u drugom poluvremenu.

Bilo je potrebno Blejzersima da svi njihovi ponajbolji igrači daju maksimum, posebno što je Lilard stao i postigao samo 9 poena u drugom poluvremenu, ali je ulogu strelca preuzeo Si Džej Mekalum i pokazao da je neugodna povreda prošlost.

U odlučujućim trenucima, u samoj završnici je pogađao sve ključne šuteve i doneo pobedu svom timu. Meč je završio sa 32 poena. Jedan manje je postigao Lilard, a fenomenalan je bio i veteran Karmelo Entoni sa 18 poena.

Entoni je baš na ovom meču postao tek 11. igrač u istoriji koji je premašio brojku od 27.000 postignutih poena u karijeri.

A što se tiče Dončića osim što je postigao 38 poena, kakve je samo asistencije delio. Mi bismo rekli "a la Miloš Teodosić", one iza leđa bez gledanja usamljenim saigračima na liniji za tri poena. I o tome je brujao i Tviter i Instagram.

Ukupno je podelio po 9 asistencija i skokova. Međutim, od saigrača ga je pratio jedino Tim Hardavej Džunior sa 25 poena.

Nemanja Bjelica, koji verovatno broji poslednje dane u Sakramentu, ponovo je odigrao jednu lošu utakmicu, pa se čini da je i on mislima već otišao iz kluba.

Kingsi su priredili iznenađenje i pobedili Boston 107:96, a Beli je, kao i na prethodnom meču, imao 0 poena na svom kontu. Za 14 minuta je uputio samo jedan šut, i to za tri poena, a i on je bio loš. Statistički se upisao samo sa 2 skoka i jednom asistencijom.

Do pobede je Sakramento vodio DiEron Foks sa 29 poena, međutim, on je bio samo prvi među jednakima. Rišon Holms je ubacio 25 uz 11 skokova, Barns 15 poena i 13 skokova.

Kod Bostona se istakao Džejlen Braun sa 19 poena, 11 skokova, blokedom i po tri asistencije i ukradene lopte. Kemba Voker je brojao do 16, a asistirao je u sedam navrata, Džejson Tejtum je postigao poen manje.

Košarkaši Orlando Medžika prekinuli su crnu seriju i to ni manje, ni više nego protiv moćnog Bruklina. Nikola Vučević i drugovi iskoristili su fantastičan šuterski dan na najbolji mogući način i pokosili favorizovane Netse – 121:113.

Nije moćni Bruklin igrao u drim-tim sastavu. Nedostajali su Kevin Durent i tek pristigli Blejk Grifin, a Kajri Irving je odigrao simultanku. Ubacio je 43 poena, a iz igre je šutirao 19/31. Džejmsu Hardenu nedostajala je jedna asistencija da dođe do dabl-dabla (19 poena i devet asistencija).

Ekipu Orlanda je do trijumfa vukao Aron Gordon sa 38 poena, a bitnu ulogu u ispisivanju 14. ovosezonske pobede igrao je evropski dvojac – Evan Furnije i Nikola Vučević. Francuz je meč završio sa 31 poenom, a neverovatni Nikola Vučević je ponovo ostvario dabl-dabl. Protiv Bruklina je ubacio 22 poena, uhvatio je 14 lopti ispod obruča i imao osam asistencija.

NBA, rezultati:

Boston – Sakramento 96:107

Klivlend – San Antonio 110:116

Hjuston – Detroit 100:113

Memfis – Golden Stejt 103:116

Majami – Indijana 110:137

Orlando – Bruklin 121:113

Toronto – Juta 112:115

Denver – Čikago 116:116, 131:127 posle produžetka

Finiks – Minesota 113:101

Portland – Dalas 125:119

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.