PRESELA MU IGRICA: Otkaz centru zbog antisemitizma! Posle vređanja Jevreja je zatvorio sebi vrata u NBA?!
Foto: EPA/Rhona Wise

moraće da traži novi klub

PRESELA MU IGRICA: Otkaz centru zbog antisemitizma! Posle vređanja Jevreja je zatvorio sebi vrata u NBA?!

Iskusni centar je prvo trejdovan, a novi tim mu je poručio da na njega ne računaju

Objavljeno: 11:05h

Nedelju dana nakon antisemitskog ispada tokom strima igranja video igrice "Call of Duty" Mejers Lenard ostao je bez kluba.

Majami je svog povređenog centra razmenio u Oklahoma Siti, koji ga je odmah nakon trejda otpustio.

Finalisti NBA lige poslali su Lenarda i izbor druge runde drafta 2027. u Tander za iskusnog krilnog igrača Trevora Arizu, koji bi im trebao učvrstiti odbranu.

Mejers Lenard, Džulijus Rendl
foto: EPA/Rhona Wise

Oklahoma je u tranzicijskoj sezoni i svi njeni igrači koje ne smatraju delom kostura ekipe za budućnost dostupni su za buduće pikove na draftu. Tander je objavio da se Lenard neće priključiti novom timu.

29-godišnji centar koji je prvih sedam sezona u NBA proveo u Portlandu, a ovo mu je bila druga u Majamiju. Međutim, nakon samo tri utakmice morao je na operaciju ramena, zbog koje neće igrati do kraja sezone.

Mejers Lenard
foto: EPA/Erik S Lesser

Dok se ne može baviti košarkom, Lenard se posvetio svojoj drugoj ljubavi, video igrama, a nepromišljeni verbalni ispad koštao ga je ovosezonskog angažmana, a možda mu i zatvorio vrata NBA lige zauvek.

Prošle nedelje je, igrajući "Call of Duty" uživo u strimu na Tviču, Lenard opsovao protivnika upotrebivši pogrdni izraz za Jevreje - "kite" (kajt). NBA ga je kaznila s 50.000 dolara i formalno suspendovala na nedelju dana, Majami ga se smesta odrekao i udaljio iz ekipe, a vrlo brzo se i rešio bilo kakve veze s njim te pritom zauzvrat dobio vrlo korisno pojačanje.

Mejers Lenard
foto: EPA/Erik S Lesser

Tander ga je primio kako bi se izjednačio Arizin ugovor prema pravilima "salary capa", ali ga ne namerava koristiti kad se oporavi od operacije. U klubu su najavili da ga možda proslede drugom klubu pre isteka prelaznog roka idućeg četvrtka, 25. marta. Lenard ove sezone ima ugovor na 9.4 miliona dolara, a za sledeću sezonu imao je opciju za nešto više od 10 miliona.

Lenard je u karijeri u proseku postizao 5,6 poena i 3,9 skokova za 16 minuta igre. Ariza je 35-godišnji veteran u 17. NBA sezoni. Bio je prvak s Lejkersima 2009., a godinu kasnije u Hjustonu je imao sezonu karijere u kojoj je postizao 14,9 koševa. Kroz celu karijeru je na prosjeku od 10,5 poena. Majami će mu biti već 11. NBA klub.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.