NBA JE JOKIĆEVO IGRALIŠTE I TU JE ON BOG: Nikola još jednim tripl-dablom ispisao istoriju Nagetsa i lige!
Foto: Profimedia

NBA

NBA JE JOKIĆEVO IGRALIŠTE I TU JE ON BOG: Nikola još jednim tripl-dablom ispisao istoriju Nagetsa i lige!

Ovo je bio Nikolin 10. tripl-dabl samo ove sezone

Objavljeno: 07:40h

Nikola Jokić je čovek sa najviše dabl-dablova u istoriji Denver Nagetsa, ponovo je ispisao istoriju.

U pobedi nad Šarlotom od 129:104 zabeležio je zapravo novi tripl-dabl, ali zbog statistike gledano, na taj način ucrtao je i 228. dabl-dabl u karijeri, čime je preskočio čuvenog Dikembea Mutomba na vrhu liste igrača sa najviše duplih dvocifrenih cifri u istoriji Denvera, što je sam klub potvrdio na zvaničnom Tviter profilu, a ista informacija pojavila se i na zvaničnom sajtu NBA lige.

Sjajni srpski centar-plejmejker završio je utakmicu sa 12 poena, 10 skokova i 10 asistencija za 29 minuta provedenih na parketu. Šutirao je iz igre 6/7, a nije pokušavao sa šutevima za tri poena.

Ako gledamo tripl-dabl učinke, Jokić je postigao svoj 52, samo je Vilt Čejmberlen ispred njega od centara. Poseduje tripl-dablova koliko i Karim Abdul Džabar, Bil Rasel i Dejvid Robinson imaju zajedno.

Ovo je bio Nikolin 10. tripl-dabl samo ove sezone!

Zanimljivo je da su pored Jokića u istom danu do tripl-dabla stigli još Rasel Vestbruk, Domantas Sabonis, Džejms Harden, Ben Simons i Drejmond Grin čime je oboren rekord po broju tripl-dablova u jednom danu.

Najefikasniji na meču bili su Majkl Porter Junior sa 28 i Vili Barton sa 23 poena, dok je Džamar Marej postigao 19 poena, dok je kod Šarlota najbolju partiju imao Teri Rozije sa 21 poenom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.