SKANDAL TRESE NBA: Majami izbacio igrača iz ekipe zbog govora mržnje! Vređao Jevreje dok je igrao video igricu!
Foto: EPA/Erik S Lesser

spremaju mu otkaz

SKANDAL TRESE NBA: Majami izbacio igrača iz ekipe zbog govora mržnje! Vređao Jevreje dok je igrao video igricu!

On je inače pre nekoliko meseci bio u centru pažnje jer je odbio da kleči u znak podrške i solidarnosti sa pokretom "Black lives matter"

Objavljeno: 07:59h

Veliki skandal trese Majami Hit odmah nakon Ol star pauze, a u centru pažnje se nalazi njihov igrač Mejers Lenard koji je imao antisemitski ispad kada je izvređao Jevreje.

Centar Hita je izneo niz antisemitskih uvreda tokom igranja "onlajn" video igrice "Call of duty".

Zbog toga se ubrzo oglasio sam klub koji je u saopštenju poručio da će Lenard biti udaljen iz tima do daljneg.

- Majami Hit žestoko osuđuje bilo kakav oblik govora mržnje. Reči koje je upotrebio Mejers Lenard su pogrešne i mi nećemo tolerisati da nikakav govor mržnje bude povezan sa našom organizacijom. A kada to čujete od igrača Majamija posebno je razočaravajuće i uvredljivo za sve one koji rade ovde, kao i za većinu južne Floride, za Majami Hit i NBA zajednicu. Mejers Lenard biće odstranjen iz tima do daljneg i klub će sarađivati sa NBA ligom dok bude sprovodila istragu - poručeno je u saopštenju Hita.

S druge strane oglasio se i sam košarkaš koji je izrekao te neoprostive reči i izvinio se svima.

- Duboko se kajem što sam tokom jučerašnjeg toka koristio antisemitske uvrede. Iako u to vreme nisam znao šta ta reč znači, moje nepoznavanje istorije te reči i koliko je to uvredljivo za jevrejsku zajednicu ne može se opravdati. Pogrešio sam - rekao je Lenard u izjavi na Instagramu.

Tokom toka igre, Lenard je koristio reč "kike“ - omalovažavajući, sleng izraz za ljude jevrejske nacionalnosti.

Inače, Mejers Lenard je bio u centru pažnje i pre nekoliko meseci tokom aktivnih protesta u okviru pokreta "Black lives matter", pošto je bio jedan od retkih NBA igrača koji su odbili da kleknu tokom izvođenja američke himne uoči utakmica.

(Espreso)

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.