UMRO MIODRAG BALETIĆ: Crnogorska košarka zavijena u crno! Bio je kultni trener Budućnosti i FMP-a!
Foto: Printscreen/Youtube/SBTV - Slavonskobrodska televizija

in memoriam

UMRO MIODRAG BALETIĆ: Crnogorska košarka zavijena u crno! Bio je kultni trener Budućnosti i FMP-a!

Ipak, najveći trag ostavio je u ženskoj košarkaškoj reprezentaciji Crne Gore sa kojom je učestvovao na Evropskim prvenstvima od 2011. do 2013. godine

Objavljeno:

Veliko košarkaško ime i dugogodišnji trener, Miodrag Baletić preminuo je u Nikšiću u 72. godini, preneli su crnogorski mediji. On se skoro pet decenija bavio ovim poslom, a za to vreme je ostavio dubok trag u tamošnjoj i evropskoj košarci. Bio je i selektor ženskog nacionalnog tima Crne Gore od 2011. do 2013. godine.

Portal "Vijesti" ne navodi uzrok smrti iskusnog stručnjaka koji je za života vodio ekipe Sutjeske iz rodnog grada, potom Lovćena, Primorja, Budućnosti, Jedinstva iz Bijelog Polja, Morgen, Teutu, dok je u inostranstvu radio u francuskoj Troi, Bosni, Borcu iz Banjaluke, MZT-u, FMP-u, Vojvodini i Vršcu.

Ipak, najveći trag ostavio je u ženskoj košarkaškoj reprezentaciji Crne Gore sa kojom je učestvovao na Evropskim prvenstvima od 2011. do 2013. godine. Pod njegovim vođstvom, ovaj tim je preskočio B diviziju, a potom je na prvom kontinentalnom prvenstvu u Poljskoj osvojio šesto mesto, što je najbolji rezultat u istoriji zemlje.

Ranije tokom karijere vodio je mladu reprezentaciju SR Jugoslavije, sa kojom je osvojio zlato u Dalasu, a bio je selektor univerzitetskog tima, koji je uzeo najsjajnije odličje na Univerzijadi u Kini, koja je tada nastupala sa tri NBA igrača sa Jao Mingom na čelu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.