LAKŠE DO EVROLIGE PREKO EVROKUPA, NEGO PREKO ZVEZDE KOJA JE JAČA OD SVIH KLUBOVA! Bokan o šansama Budućnosti
Foto: Starsport©

Otvorio sve karte

LAKŠE DO EVROLIGE PREKO EVROKUPA, NEGO PREKO ZVEZDE KOJA JE JAČA OD SVIH KLUBOVA! Bokan o šansama Budućnosti

Svakodnevno razmišljamo o šansi da dođemo do Evrolige, jer ćemo i u četvrtfinalu i eventualnom polufinalu imati podjednake šanse, ko god da nam bude protivnik

Objavljeno:

Budućnost je ostvarila veliki uspeh, pošto se pobedom nad Cedevita Olimpijom 79:66 plasirala u četvrtfinale Evrokupa i prvi čovek kluba, Dragan Bokan upravo kroz ovo takmičenje vidi šansu da se ekipa domogne elitnog košarkaškog takmičenja.

- Smatramo da naša ekipa ima šanse da dođe do finala, pogotovo ako budemo imali sreću kao do sada, jer je Cedevita Olimpija izgubila dobijeni meč od Virtusa. Nadam se da će nas pratiti i u četvrtfinalu i eventualnom polufinalu i da, ako Valensija ne uđe u osam najboljih u Evroligi, ulaskom u finale izborimo povratak u košarkašku elitu - rekao je Bokan za "Vijesti" i dodao:

- Još je rano da se priča o Evroligi, ali ako je izborimo, na ispitu će biti grad i država zajedno, jer sudeći po tome kuda ide crnogorska ekonomija, nećemo moći da imamo domete kakve želimo.

Bokan je istakao da je cilj kluba pre početka sezone bio plasman u Top 16 fazu, a već sada je ostvareno mnogo više. On dodaje da će problem Podgoričana biti taj što Monako neće moći da dočekaju u "Morači".

- Nadamo da nismo rekli poslednju reč kad je u pitanju Evrokup. Možda i prvi put od svih prolazaka u četvrtfinale imamo jednake šanse kao naš protivnik, ali nam velika stvar ne ide na ruku, jer smo hendikepirani što drugi meč nećemo moći da igramo u 'Morači'. Nažalost, moramo da budemo domaćini u nekoj od dvorana u Evropskoj Uniji, videćemo da li će to biti u Hrvatskoj, Sloveniji ili negde drugo.

Dragan Bokan
foto: Printscreen/Youtube

Budućnost ima veliku podršku navijača.

- Raduje nas rast broja navijača, a posle Crvene zvezde i Partizana smo klub koji se najviše prati na društvenim mrežama, sa preko 25.000 ljudi. Podigli smo nivo praćenja i jako smo srećni zbog toga, jer Budućnost dolazi sa malog tržišta i plasman u četvrtfinale Evrokupa puno znači za sve ljubitelje košarke u Crnoj Gori.

Prvi čovek kluba je dodao i da će ekipa lakše kroz Evrokup doći do Evrolige, jer smatra da je Zvezda jača od konkurencije u ABA ligi.

- Trener ima jedan pristup, mi u klubu potpuno drugi, jer je on zadužen za sportski deo, a mi za organizaciju. Svakodnevno razmišljamo o šansi da dođemo do Evrolige, jer ćemo i u četvrtfinalu i eventualnom polufinalu imati podjednake šanse, ko god da nam bude protivnik. U našem delu žreba nisu ni Virtus ni Uniks, pa nam se otvara šansa da ove godine lakše dođemo do Evrolige kroz Evrokup, nego kroz ABA ligu, jer je Crvena zvezda kvalitetnija od svih potencijalnih rivala u polufinalu - zaključio je Bokan.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.