ZVEZDA TROJKAMA POBEDILA HIMKI! Crveno-beli prekinuli niz poraza, uz sjajnu partiju Lojda (92:81)
Foto: Starsport©

29. kolo evroliga

ZVEZDA TROJKAMA POBEDILA HIMKI! Crveno-beli prekinuli niz poraza, uz sjajnu partiju Lojda (92:81)

Meč možete pratiti preko lajv bloga našeg portala

Objavljeno: 23:09h

U okviru 29. kola Evrolige košarkaši Crvene zvezde na svom parketu pobedila Himki sa 92:81 (8:15, 26:23, 28:22, 30:21) i prekinula niz pobeda.

Prva četvrtina je prošla u slaboj igri Zvezde, jer su gosti vodili tokom celog njenog trajanja, Crvene zvezda samo osam poena je postigla za prvi kvartal. 8:15

I drugi period igre je bio sličan kao prvi jer i tad je Humki imao konstantnu prednost, a Zvezda nikako nije uspela da se približi, tako da je mogla biti zadovoljna sa minusom sa kojim je otišla na poluvreme bilo je 34:38.

KK Crvena zvezda
foto: Starsport©

Ako je prvo poluvreme bilo u znaku Himkija, tako je drugo bilo u Zvezdinom znaku, iako treća četvrtina nije tako pokazivala. Igrači Zvezde su ušli sa viće energije, ali nijeuspela da uhvati priljučak, sve do kraja ovog kvartala, kada je trojkama povela i tako završila treću četvrtinu 62:60.

Ovo je bio uvod u poslednji period utakmice koji je u celosti prošao u znaku Zvezde, koja je svojim najboljim oružjem danas, a to je šut za tri poen, povećavala prednost i na kraju slavila sa 92:81.

KK Crvena zvezda
foto: Starsport©

Kod domaćih je najefikasnoiji bio Lojd sa 22 poena uz šut za tri od 5/8, pratili su ga Davidovac sa 16 i Volden koji je upisao 15 poena.

Kod Himkija Mekalum je zabeležio 29, a Miki 27 poena.

Zvezda je sad na skoru od osam pobeda i 21 poraza, a Himki je na učinku 3:25.

IV ČETVRTINA

40. minut - Kraj utakmice, pobeda Crvene zvezde sa 92:81. Crveno-beli prekinuli niz poraza, a glavni uzrok pobede je neverovatni šut za tri poena.

39. minut - Lojd je uključio razarajući mod, jednostavno ne promašuje, Zvezda je pred pobedom. (90:77)

38. minut - Ne prestaje da pogađa Lojd za tri, domaći promašili samo tri trojke na utakmici. (86:75)

KK Crvena zvezda
foto: Starsport©

36. minut - Trojku sa jedno deset metara pogađa Lojd, da bi potom i Lazić poentirao izvan linije 6,75. Zvezda prvi put na dvocifrenoj prednosti. (83:73)

35. minut - Rezultatska klackalica u Pioniru, videli smo trojke na obe strane, naokon toga smo videli zakucavanje Mikija. Lojd je bio na liniji slobodnih bacanja i pogodio je sva tri, Zvezda je ponovo u prednsoti. (75:73)

33. minut - Odmah Himki uzvraća i opet je egal na semaforu. Prvo je poentirao Miki, a bi potom loptu Uskokoviću ukrao Zajcev i lagano postigao nove poene. Radonjić zatražio minut odmora. (66:66)

32. minut - Krade loptu Davidovac i zakucava za prednost Crvene zvezde od +4. Nastavljaju crveno-beli da u istom ritmu od kraja treće. (64:60)

III ČETVRTINA

30. minut - Kraj treće četvrtine, Zvezda vodi, trojkom Davidovca desetak sekundi do kraja, poslednji napad u ovom kvartalu nije iskoristio Mekalum. (66:60)

30. minut - Dobrić pogađa uz faul, Zvezda stigla do egala. (58:58)

28. minut - Evo je Zvezda, trojkom Rita crveno- beli na minus tri. U sledećem napadu Miki zakucava, ali odogovara trojkom Volden. (54:58)

KK Crvena zvezda
foto: Starsport©

26. minut - Zvezda pokušava da se vrati u meč, da se primakne Himkiju. Radonjić ćestim izmenama traži pravu petorku. (46:53)

24. minut - Ponovo je Himki na osetnijoj prednosti, Monija sa bacanja donosi svom timu ubedljivu prednost. (41:50).

22. minut - Trojkom Dobrića Zvezda otvara drugo poluvreme, deluje da su crvo beli ušli sa više energije. (39:44)

II ČETVRTINA

20. minut - Kraj prvog poluvremena! Vodi Himki nakon prvog dela, ali je Zvezda uspela da pogodi neke šutev, Lazić je pogodio trojku i smanji na dva razlike prednost gostiju. Ali Mekolum je polaganjem nekoliko sekundi pre kraja postavio konačan rezultat prvih 20 minuta utakmice (34:38).

19. minut - Kori Volden postiže četiri poena zaredom, Zvezda poboljšala igru u napadu i uhvatila priključak za Himkijem, tajm aut je tražio trener gostiju. (31:33)

17. minut - Posle zakucavanja Mikija, novi minut odmora je tražio Radonjić nakon kog Zvezda postiže poene. (26:33)

16. minut - Mekolum je prvo promašio, pa potom uhvatio svoj promačaj i ubacio u koš. Zvezda nikako da se spusti ispod pet razlike. Krade Davidovac loptu i zakucava. (24:31)

KK Crvena zvezda
foto: Starsport©

14. minut - Nova trojka za Zvezdu koju pogađa Dobrić, domaće zasada bolje služi šut za tri nego za dva. (18:24).

13. minut - Trojka Lojda, pa poeni Mikja na drugoj strani , da bi potom opet Lojd poentirao za Zvezdu koji je do sada jedini raspoloženi igrač u crveno-belom timu. (15:24)

12. minut - Erik Mekolum pogađa dvojku, Himki na +9. Tajm aut je tražio Dejan Radonjić. (10:19)

11. minut - Lendri Noko sa linije slobodnih bacanja postiže prve poena za Zvezdu u drugom delu. (10:15).

I ČETVRTINA

10. minut - Kraj prve četvrtine, poslednji napad u ovom kvartalu je propustio Hol. Himki je na kratku pauzu otišao sa največom prednoću. (8:15)

10. minut - Trojka Davidovca, pa poeni za Himki sa linije slobodnih bacanja. Rusi održavaju pet razlike. (8:13)

9 minut - Zakucavanje Noka za smanjenje prednosti Himkija, ali več u sledećem napadu Miki postiže nove poene, on deset on je već dao osam. (5:10).

7. minut - Posle prvog tajm auta, Himki povećao prednost novim poenima Mikija, Zvezda propustila dva napada zaredom. (3:8).

KK Crvena zvezda
foto: Starsport©

5. minut - Prve poene za Zvezdu postiže Lojd i to je bila trojka. (3:6)

4. minut - Nove pone za goste podtiže Himki (0:2).

3. minut - Posle faula nad Uskokovićem, stao je na liniju slobodnih bacanja i promašio oba. (0:2).

2. minut - Prvi poen na utakmici postiže Monija. (0:2)

Meč je počeo!

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.