ITALIJANI VRAĆAJU NA MESTO SELEKTORA SVOG NAJBOLJEG TRENERA SVIH VREMENA: Mesina posle Beograda preuzeima Azure!
Foto: EPA/Abir Sultan

ekskluziva sa Apenina

ITALIJANI VRAĆAJU NA MESTO SELEKTORA SVOG NAJBOLJEG TRENERA SVIH VREMENA: Mesina posle Beograda preuzeima Azure!

Sadašnji selektor Romeo Saketi će ipak voditi reprezentaciju na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Beogradu, a potom prepustiti mesto iskusnijem kolegi

Objavljeno:

Velika košarkaška vest stiže iz Italije! Etore Mesina biće novi selektor reprezentacije Italije, našeg potencijalnog protivnika na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre koji će se na leto održati u Beogradu.

Doduše, najbolji italijanski trener svih vremena neće voditi selekciju "azura" na turniru na kome će se boriti za plasman na Olimpijske igre, već će selekciju preuzeti nakon njega, piše "Gazeta delo sport".

Sadašnji selektor Romeo Saketi vodiće Italijane na turniru u Beogradu, a potom bez obzira da li uspe ili ne uspe da ih odvede u Tokio, moraće da ustupi mesto aktuelnom treneru Armanija iz Milana.

Etore Mesina
foto: EPA/Tolga Bozoglu

Razlog za ovakvu promenu su nedavni rezultati Italije u kvalifikacijama za Evrobasket. Čelnici KS Italije su od Saketija tražili da promeni asistente, on nije hteo i odlučeno je da napusti kormilo posle turnira u Beogradu.

Tako će se Mesina po treći put vratiti selektorskom poslu. Prvi put od 1992. do 1997. kada se povukao posle osvojenog srebra na EP u Španiji. Drugi selektorski mandat je imao od 2015. do 2017. godine. U oba slučaja nije imao klupski angažman kao prvi trener.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.