U MEČU ODLUKE ZA ČETVRTFINALE: Budućnost "eksirala" Cedevitu!
Foto: aba-liga.com

evrokup

U MEČU ODLUKE ZA ČETVRTFINALE: Budućnost "eksirala" Cedevitu!

Budućnost se našla među osam najboljih u takmičenju iz kojeg će finalisti obezbediti plasman u Evroligu

Objavljeno: 21:18h

Košarkaši Budućnosti pobedili suCedevita Olimpiju 79:66 u meču odluke za plasman u četvrtfinale Evrokupa, gde ih čeka Monako.

Zanimljiv meč viđen je u Podgorici, a praktično tri četvrtine igralo se koš za koš.

Nije uspevala Budućnost da do završne deonice dođe do prednosti u utakmici u kojoj im je bila potrebna pobeda sa najmanje četiri poena razlike za mesto u sledećoj fazi takmičenja.

Mučili su se dosta Crnogorci sa šutem za tri poena, a onda su redom počeli da rešetaju Nikolić, Dela Vale i Ivanović i podgorički tim je došao do plus 11.

Bila je sjajna i defanziva ekipe Dejana Milojevića u poslednjih 10 minuta tokom kojih su zaustavili najboljeg igrača Cedevita Olimpije Jaku Blažića, a rivalu dozvolili samo devet poena.

Možda i poslednju šansu ekipa iz Ljubljane je ispustila kada je kod rezultata 75:66 na minut i 40 sekundi prie kraja Peri promašio oba bacanja, a potom napravio faul i poslao Nikolu Ivanovića na liniju penala sa koje je overio trijumf našeg tima.

Budućnost se našla među osam najboljih u takmičenju iz kojeg će finalisti obezbediti plasman u Evroligu.

Melvin Edžim ubacio je 20 poena, uz osam skokova, Nikola Ivanović postigao je 17 koševa, Danilo Nikolić je imao 11 poena i 10 skokova, dok je 11 koševa upisao i Dela Vale.

Kod gostiju 18 poena Blažiča, 12 Džonsa.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.