MALJKOVIĆEVA NAKON ŽREBA ZA EVROPSKO PRVENSTVO: Grupa nije ni najteža, ali ni najlakša!
Foto: Starsport©

Prvi utisak

MALJKOVIĆEVA NAKON ŽREBA ZA EVROPSKO PRVENSTVO: Grupa nije ni najteža, ali ni najlakša!

Evropsko prvenstvo održaće se od 17. do 27. juna u Valensiji i Strazburu

Objavljeno:

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je danas da je grupa u kojoj će se njen tim takmičiti na Evropskom prvenstvu "nije ni najteža, ali ni najlakša".

- Grupa u kojoj ćemo se takmičiti na Evropskom prvenstvu nije ni najteža, ali ni najlakša - rekla je Maljković, prenosi Košarkaški savez Srbije.

Žrebom u Valensiji odlučeno je da će srpske košarkašice na predstojećem Evropskom prvenstvu igrati u Grupi B u Valensiji sa nacionalnim timovima Crne Gore, Italije i Grčke.

- Italija je tipičan primer neugodne ekipe protiv koje može da se igra, ali koja zna da kazni svaku grešku. Crna Gora sa novom selektorkom, bivšom košarkašicom, predstavlja novu energiju i krasi je velika borbenost. Grčka je možda na papiru malo slabija nego što je bila prethodnih godina, ali poseduje izuzetno talentovane i borbene mlade igračice - rekla je Maljković.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije
foto: Starsport©

Maljković je navela da je program priprema za Evrobasket odavno isplaniran "do poslednjeg detalja".

- Znamo da imamo mnogo toga da uradimo da bi sve bilo na visokom nivou. Svesne smo da više nismo onaj tim iz 2015. godine i da ovog leta moramo da prolijemo mnogo, mnogo više znoja nego ranije, da budemo na potpunom maksimumu predanosti i da budemo fokusiranije kako bismo ostvarile neko zadovoljstvo i na Evropskom prvenstvu, i kasnije na Olimpijskim igrama - rekla je ona.

- Ovo leto biće potpuno specifično i izuzetno naporno za žensku košarkašku reprezentaciju Srbije - zaključila je Marina Maljković.

Evropsko prvenstvo održaće se od 17. do 27. juna u Valensiji i Strazburu.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.