DOBRE VESTI! SRBIJA U PRVOM ŠEŠIRU NA ŽREBU ZA EUROBASKET: Izašle nove rang liste FIBA za košarkaše i košarkašice!
Foto: Starsport©

nismo se mrdnuli

DOBRE VESTI! SRBIJA U PRVOM ŠEŠIRU NA ŽREBU ZA EUROBASKET: Izašle nove rang liste FIBA za košarkaše i košarkašice!

Zaostajemo za četvrtoplasiranim Argentincima za samo 0,4 boda

Objavljeno: 15:35h

Košarkaši Srbije zadržali su petu poziciju na novoj FIBA rang listi sa 662 osvojena boda, što znači da će se "Orlovi" na žrebu za predstojeći Eurobasket, koji će se održati krajem marta, naći u prvom šeširu, pošto se ispred našeg tima od ekipa sa Starog kontinenta nalaze samo Španci.

Sem Srbije, na rang listi se nisu pomerale ni preostale četiri reprezentacije iznad. SAD je očekivano na prvom mestu sa 781,8 poena, prate ih upravo Španci sa 721,3 poena, dok je treći nacionalnim tim Australije sa 667 poena. Iznad Srbije je još samo Argentina, koja ima 0,4 poena više od našeg sastava.

U prvih deset, promene su bile minijaturne. Grčka je preskočila Francusku i tako nam došla tik iza leđa na šesto mesto sa 658,4 osvojena poena, a među najboljih deset se umešala Italija, koja je napredovala dva mesta i izbila na pomenutu desetu poziciju sa 596,4 poena. Zanimljivo od prvih deset selekcija, sedam dolazi iz Evrope.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije
foto: Starsport©

Govoreći o košarkašicama, Srbija je ostala na nepromenjenom, osmom mestu sa 585 poena, a kada je reč o evropskim timovima, tu su izabranice Marine Maljković na odličnoj, petoj poziciji.

U ženskoj konkurenciji su takođe prve košarkašice SAD-a sa 832,9 poena, a prate ih Australijanke sa 714,5 poena i Španjolke sa 690,5 poena.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.