DANILOVIĆ OTVORENO O SVEMU: Niko nije rešio srpska posla, nije vreme za STRANCA U REPREZENTACIJI!
Foto: Starsport©

bez dlake na jeziku

DANILOVIĆ OTVORENO O SVEMU: Niko nije rešio srpska posla, nije vreme za STRANCA U REPREZENTACIJI!

Kvalifikacioni prozori su malo nezgodna stvar, i svi problemi koji su nastali zbog njih, nastali su na relaciji FIBA - ULEB u poslednjih 15-20 godina

Objavljeno:

Prvi čovek Košarkaškog saveza Srbije, Predrag Saša Danilović, otvoreno je govorio o aktuelnim dešavanjima u našoj košarci.

- Muškarci su se plasirali (Evropsko prvenstvo), pre njih i žene. Dame su uspele da se plasiraju i na Olimpijske igre u Tokiju - kaže Danilović za Blic i dodaje:

- Kvalifikacioni prozori su malo nezgodna stvar, i svi problemi koji su nastali zbog njih, nastali su na relaciji FIBA - ULEB u poslednjih 15-20 godina. Dosta nacionalnih timova je oslabljeno i niko ne igra s prvim, već s drugim, a neke države i s trećim timom. Mi smo uspeli da se plasiramo na EP, iako smo imali neke neočekivane poraze, poput onog od Švajcarske u Finskoj. Na kraju smo kao prvi stekli mogućnost da idemo na šampionat Starog kontinenta.

Igor Kokoškov, Predrag Danilović
foto: Starsport©

Danilović se dotakao jedne izuzetno osetljive teme - stranac u reprezentaciji. Iako lično nema ništa protiv toga, legendarni as je svestan da bi igranje stranca za naš nacionalni tim izazvalo veliko nezadovoljstvo kod navijača.

- To je mnogo osetljiva stvar, pogotovo kada je muška selekcija u pitanju. Mi smo narod... Lično, nemam ništa protiv! Ali to je moje mišljenje. Smatram da imamo dobrih i talentovanih igrača, i da moramo, makar i napravili pauzu od nekoliko godina bez značajnijeg rezultata, da ih „istrpimo”. Oni su naša budućnost i ako budemo verovali u njih, nećemo morati da uzimamo strance - kaže Danilović i dodaje:

- Znate kako, niko nije završio srpska posla. Ni u čemu. Ko misli da će da završi srpska posla, taj je u zabludi. Ja nemam tu zabludu, ali nisam siguran da ne bi bilo otpora. Da mi nismo košarkaška nacija, ne bi bio problem da stranac igra za nas. Međutim, mi smo košarkaška nacija i svi mislimo da je reprezentacija naša lična stvar i, da se razumemo, tako treba i da bude. Mi smo narod koji ide iz ekstrema u ekstrem, ali mislim da nije vreme za stranca u reprezentaciji. Ne kažem da neće toga biti, ali sada nije vreme za to.

Košarkaška reprezentacija Srbije, Predrag Danilović
foto: Emilija Jovanović

Predsednik KSS-a se osvrnuo i na nedavnu izjavu svog bivšeg saigrača Željka Rebrače, koji je rekao da Srbija više nema vrhunske talente i da su poslednji izdanci srpske škole košarke Bogdan Bogdanović i Nikola Jokić.

- Moj dobri prijatelj Rebrača nije u pravu, zato što imamo Petruševa - poručio je Danilović.

Danilović je istakao da imamo odličnih klinaca, ali da oni nažalost u svojim klubovima malo igraju.

- Nema vremena više toliko da se radi, veliki je broj utakmica, mladi košarkaši neće da idu na pozajmicu u neke druge klubove u kojima mogu da igraju nego sede na utakmicama Zvezde i Partizana na klupi i mašu peškirom, ne bi li im neko rekao da igraju za najveće klubove. A u stvari tako propadaju. I u Zvezdi i u Partizanu.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.