POZNATO KOJU SUMU TRINKIJERI TRAŽI DA MU PARTIZAN ISPLATI: Radi se o velikoj svoti novca!
Foto: Starsport©

zbog kršenja klauzule iz ugovora

POZNATO KOJU SUMU TRINKIJERI TRAŽI DA MU PARTIZAN ISPLATI: Radi se o velikoj svoti novca!

U ugovoru je navedena klauzula da ako crno-beli ne plate porez u Italiji za njegova primanja u predviđenom roku, biće aktivirana potraživanja iz treće godine ugovora

Objavljeno: 11:57h

Andrea Trinkijeri podneo je tužbu Košarkaškom arbitražnom tribunalu (BAT) protiv Partizana zbog dela neisplaćenih obaveza iz prethodne sezone, a ujedno potražuje i primanja predviđena ugovorom za aktuelnu sezonu.

Prema nezvaničnim informacijama "MozzartSporta", Italijanski stručnjak preko BAT zahteva da mu Partizan isplati oko 700.000 evra neto, uz zaračunavanje određene zatezne kamate na godišnjem nivou, ukoliko bude novih kašnjenja, sve dok se ne isplati sva suma.

KK Partizan, Andrea Trinkijeri
foto: Emilija Jovanović

Razlog zašto Trinkijeri traži isplatu primanja i za ovu sezonu u kojoj nije trener Partizana nalazi se u klauzuli trogodišnjeg ugovora koji je potpisao kada je preuzimao crno-bele.

U toj klauzuli navodno se klub obavezao da porez (na ime ugovora) plati u Italiji, zemlji čiji je Trinkijeri državljanin i gde je dužan da izmiruje poreske obaveze. Takođe, beogradski sportski list navodi da je u ugovoru navedena klauzula da ako crno-beli to ne urade u predviđenom roku, biće aktivirana potraživanja iz treće godine ugovora, saznaje "Sportski žurnal".

KK Partizan, Andrea Trinkijeri
foto: Emilija Jovanović

Pošto se to nije desilo, agencija Vaserman koja zastupa Trinkijerija, podnela je tužbu BAT.

Na koji način je Partizan, kao srpski klub, samim tim i srpsko pravno lice, koji je izmirio poreske obaveze prema ugovoru sa Trinkijerijem u našoj zemlji, bio u obavezi da plaća porez na dohodak treneru koji jeste italijanski državljanin, ali je bio zaposlen u inostranstvu (Srbiji), ostaje nejasno.

(Espreso / Mozzartsport.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.