OTKRIVENO ZAŠTO TRINKIJERI TUŽI PARTIZAN I TRAŽI DA MU SE ISPLATI PLATA I ZA OVU SEZONU: Veliki propust crno-belih!
Foto: Emilija Jovanović

nije ispoštovan ugovor

OTKRIVENO ZAŠTO TRINKIJERI TUŽI PARTIZAN I TRAŽI DA MU SE ISPLATI PLATA I ZA OVU SEZONU: Veliki propust crno-belih!

U trogodišnjem ugovoru koji je potpisao kad je dolazio postojala je jedna klauzula koju crno-beli nisu ispoštovali u dogovorenom roku

Objavljeno: 09:27h

Odjeknula je u nedelju kao grom iz vedra neba da je Andrea Trinkijeri tužio Partizan i to za isplatu plata za ovu sezonu.

Svi dobro znaju da Italijan još od jula nije trener crno-belih i da već pola sezone vrlo uspešno vodi Bajern iz Minhena, ali ono što je iznenadilo mnoge jeste da on potražuje isplatu plata od Partizana i za ovu sezonu.

Italijanski stručnjak je imao ugovor sa crno-belima do juna 2021. ali je saradnja prekinuta prošlog leta, međutim, mnogima nije jasno zašto traži da mu se isplati celokupna zarada iz trogodišnjeg ugovora s obzirom da ove sezone nije trener Partizana?!

Andrea Trinkijeri
foto: Printscreen

Kako saznaje "Sportski žurnal", tužbu je u ime nekadašnjeg trenera Partizana podnela menadžerska agencija iz Amerike koja ga zastupa, a sve zbog nepoštovanja ugovora.

Naime, u ugovoru koji su potpisali Trinkijeri i Partizan, u jednoj od stavki stoji i da se klub iz Humske obavezuje da plati i porez u Italiji, čiji je Trinkijeri stanovnik i gde je dužan da plati porez. Kao i da će, ukoliko Partizan to ne uradi do određenog roka, biti aktivirna potraživanja iz treće godine ugovora.

Upravo to se i desilo. Partizan u dogovorenom roku nije platio deo poreza, a samim tim klauzula iz ugovora se automatski aktivirala. I sada su crno-beli u situaciji da moraju da isplate ceo ugovor Trinkijeriju, iako on odavno nije trener Partizana.

(Espreso / Žurnal.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.