ZADAR POSLE PRODUŽETKA BOLJI OD OSLABLJENOG PARTIZANA! Utakmica rešena u poslednjem napadu (VIDEO)
Foto: printscreen/twitter/KK Partizan

19. kolo ABA liga

ZADAR POSLE PRODUŽETKA BOLJI OD OSLABLJENOG PARTIZANA! Utakmica rešena u poslednjem napadu (VIDEO)

Nakon ove utakmice Zadar ima šest pobeda i devet poraza, dok Partizan je na sedam pobeda i 11 poraza

Objavljeno:

U okviru 19. kolaABA lige Zadar je kao domaćin pobedio Partizan posle produžetka sa 96:94.

U prvoj četvrtini posle uvodne rezultatske klackalice, prvu osetniju prednost je imao Zadar koja je iznosila +6 (17:11). Da bi se četvrtina završila sa (19:17).

Drugi period utakmice je počeo sa prednosti Partizana (22:21), ali crno- beli nisu uspeli da je povećaju i da se odlepe, nego je to uspelo Zadrabima koji su do kraja prvog poluvremena održavali vođstvo koje se kretalo od +1 do +6. Na poluvreme se odlazi sa prednošću domaćina od (41:37).

Treća četvrtina je u celosti prošla u vođstvu Zadra. Domaći su prvi put na meču imali u dvocifrenu prednost +12 (59:47). Partizan je uspeo do kraja da prepolovi prednost rivala i da završi četvrtinu sa (61:55).

Tokom četvrtog perioda meča, Partizan je konstantno smanjivao prednost i nije davao Zadru prilike da se odlepi i tako prelomi utakmicu.U poslednje minute smo tako ušli sa egalom na semaforu (75:75). Zadar je ponovo uspeo da ode na +6, da bi se crno- beli velikom borbenošću uspeli ponovo da se vrate i trojkom Ognjena Jaramaza sekund pre kraja izbore produžetke (83:83).

U dodatnih pet minuta Partizan je krenuo sa vođstvom (85:83), ali kao i u drugoj Zadar je brzo prednost vratio u svoju kortist. Bilo je nekoliko napada koje je Partizam da je iskortistio ponovo vratio u prednost, ali opet su izgubljene lopte na kraju koštale pobede crno- beli tim. Na kraju Zadar je pobedio sa (96:94).

Kod Zadra se najviše istakao Dominik Mavra sa 20 poena, Karter je upisao 17, dok je Vukovič imao 11 poena, sedam skokova i šest asistencija.

U Partizanu Rašon Tomas je zabeležio čak 24 poena, uz to je dodao i devet skokova, Jaramaz je imao 19, dok je Perkins dodao 18.

Nakon ove utakmice Zadar ima šest pobeda i devet poraza, dok Partizan je na sedam pobeda i 11 poraza.

U narednom kolu Zadar će gostovati Budućnosti, dok Partizan čeka Cibonu na svom parketu.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.