VELIKI PROBLEM PARTIZANA: Pet bitnih igrača neće biti u mogućnosti da igraju u ABA ligi i Evrokupu!
Foto: KSS.rs

teška situacija za filipovskog

VELIKI PROBLEM PARTIZANA: Pet bitnih igrača neće biti u mogućnosti da igraju u ABA ligi i Evrokupu!

Partizanu predstoje dva vezana gostovanja, Zadru u ABA ligi i Trentu u Evrokupu

Objavljeno:

Posle reprezentativne pauze u košarci, nastavljaju se klupske aktivnosti.

Partizanu predstoje dva vezana gostovanja,Zadru u ABA ligi i Trentu u Evrokupu.

Crno-beli će iz Hrvatske pravo otići u Italiju na utakmicu koja je verovatno ključna za plasman u TOP 16 fazu.

Trenera Sašo Filipovskog brine zdravstvene situacije. Povređen je trio najiskusnijih – Novice Veličković,Vilijam Mozli i Markus Pejdž.

– Imamo dosta problema sa povredama. Veličković je izvrnuo zglob, povredio se i Mozli, čekamo da vidimo prirodu njegove povrede. Istegao je butni mišić. Nadam se da nije došlo do pucanja. Nije mogao da nastavi trening, osetio je jak bol u kvadricepsu. Pejdž ima problem sa Ahilovom tetivom. Taj problem vuče neko vreme. Bol je postajala sve veća. Odsutan je već sedam dana. Njih trojicu praktično nemam, rekao je Filipovski za Sportski žurnal.

KK Partizan
foto: Starsport©

Pored odsustva ta tri igrača, Jaramaz i Dangubić su bili sa reprezentacijom pa je bilo veoma teško trenirati.

– Za svaki trening imam opcije A, B i C. Jer nikad ne znaš koliko će igrača moći da trenira. Jedan dan smo trenirali samo sa devetoricom, ceo trening ‘četiri na četiri’. Povratkom reprezentativaca Jaramaza i Dangubića imamo jedanaestoricu i u utorak smo dobro trenirali - izjavio je trener.

On je potom objasnio koje sve probleme ima zbog ne baš najbolje selekcije u timu.

– DŽoš Perkins je doveden da bude bek-ap. Nikad pre nije igrao ovakve utakmice, niti u ekipi koja ima ovakve zahteve. Ni mi sami ne znamo kako će on da se nosi sa tim pritiskom. I nije to samo do koncentracije. Već i do adaptacije na igru, na zahteve trenera... Imamo i Jaramaza koji je kombo, a koji sada menja ulogu. Pa Zagorca koji mora da se nauči na poziciji "četiri". Tri petice koje teško prihvataju da ne igraju. Nije tu malo energija kojima treba vladati. Ne može tu samo da se priča o koncentraciji. Ima tu mnogo stvari koje se i ne mogu promeniti. Treba biti fleksibilan i treba izvući iz ovoga maksimum. Neke stvari se ne mogu promeniti i to treba priznati - završio je Filipovski.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.